Ce fel de impact ar mai avea rappul atunci cind versurile nu ar mai implica violenta? Este o intrebare la care cei doi au incercat sa raspunda, demonstrind ca literatura poate fi abordata si altfel. Doppel-U si Shakun au valorificat o idee acum patru ani si au ajuns sa fie cunoscuti in toata lumea. De aici si pina la pasiunea pentru poezie, calea a fost destul de scurta. Doi scriitori au devenit pentru o zi (22 octombrie a.c.) cei mai buni prieteni pentru citeva sute de elevi din Iasi care studiaza la clasa limba germana si care au fost prezenti la Casa de Cultura a Studentilor in cadrul a doua workshop-uri. A fost, probabil, cea mai placuta ora de germana din toti anii de studiu, in care au fost invitati practic sa personalizeze prin ritm poemele preferate.
Desi „profii” Doppel-U si Shakun au fost asaltati de elevi pentru a da autografe, nu trebuie sa fii fan pentru a aprecia eforturile lor, iar pe aceasta idee au si mizat cei de la Goethe Zentrum. Repertoriul include aproximativ 60 de melodii, dintre care jumatate sint bazate pe textele semnate de Goethe si Schiller. Belarus, Portugalia, Suedia, Franta, Cehia, Lituania sau Romania reprezinta doar o parte dintre tarile care i-au primit pe cei doi. Au lansat deja doua albume, iar curind va urma si un al treilea.
Tinerii nu sint simpli colectionari de versuri apartinind unor scriitori importanti, dupa cum afirma chiar ei. Muzica este doar un pretext pentru a aduce un omagiu celor doi autori, o modalitate inedita de a le prezenta operele pentru a nu fi uitate de noile generatii. Pe linga workshop-urile organizate in aceasta saptamina, tinerii au sustinut si un spectacol la Ateneul Tatarasi. Goethe Zentrum Iasi si-ar fi dorit un eveniment cu Doppel-U si Shakun intr-unul dintre pub-urile din Iasi, insa cele contactate nu s-au aratat interesate.