Luni, 27 iunie, la Iasi va avea loc vernisajul expozitiei „Fragmente dintr-o viata“, parte a unui proiect multimedia conceput cu ocazia comemorarii celor 75 de ani de la Pogromul de trista amintire de la Iasi. Curatoarea expozitiei, Olga Stefan, a dat acest titlu unui film video, dupa spusele ei, „ce combina discutii de familie […]
Erich Maria Remarque este una dintre marile constiinte ale secolului trecut si una dintre marile personalitati germane care au luptat si suferit de pe urma celuilalt monstru totalitar, nazismul german. Asa cum regimul comunist are in ADN-ul sau infiltrata ura fata de gandirea libera si critica, la fel si nazismul (prescurtarea, totusi, […]
Romanul Frankenstein sau Prometeul modern a aparut la Londra, sub anonimat, in 1818. Dar toata lumea a serbat anul acesta, pe 16 iunie, 200 de ani de cand Mary Wollstonecraft Shelley si-a imaginat pentru prima oara una dintre cele mai terifiante si mai importante povesti din literatura.

Povestea lui Frankenstein […]

La 71 de ani, Jon Anderson, legendarul vocalist si compozitor al formatiei Yes, reapare pe scena, parca mai ocupat ca niciodata.

Anderson a fost „tras pe tusa“ in 2008, din cauza unei afectiuni respiratorii severe, care i-a impus retragerea din activitatea muzicala.

 

In tot acest timp, […]