Pentru mine, una dintre cele mai mari bucurii de la inceputul verii a fost aparitia celei de-a treia editii a romanului Muzici si faze, debutul literar al lui Ovidiu Verdes, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, autor al mai multor volume (Metafora – un concept deschis, 2004; Metafora si […]
Candva, Biserica ii situa pe eretici dincolo de paganism. In vremurile moderne, eretic este cel ce merge, dupa capul sau, oriincotro crede de cuviinta. Iar Bisericile ingaduie derapajele, reactivand mitul fiului ratacitor mai strident decat si-ar fi inchipuit vreodata.

Noul roman al lui Ioan T. Morar, Sarbatoarea corturilor, trimite si […]

„Suplimentul de cultura“ publica in avanpremiera un fragment din romanul Eva, de Simon Liberati, traducere din limba franceza de Madalin Rosioru, care va aparea in curand in colectia „Biblioteca Polirom. Actual“ la Editura Polirom.

–       Fragment […]

Consiliul Suprem de Aparare a ?arii este autoritatea administrativa autonoma, investita, potrivit Constitutiei, cu organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc apararea tarii si siguranta nationala.

Activitatea Consiliului Suprem de Aparare a ?arii este supusa examinarii si verificarii parlamentare. Anual, nu mai tarziu de primul […]

Intr-un discurs tinut la Lincoln Center Global Exchange, Mitch Landrieu, primarul orasului New Orleans, a subliniat felul in care cultura si pretuirea culturii au fost elementele centrale ale reconstruirii metropolei dupa trecerea devastatorului uragan Katrina.

Landrieu a tinut sa sublinieze ca, in opinia sa, arta si cultura nu sunt un lux in viata […]

Nu e numai o impresie a ascultatorilor: stiinta confirma ca muzica pop tinde sa adopte o forma tot mai omogena, scrie „The Conversation“.

Un grup de cercetatori americani si austrieci a studiat, incepand din 2014, 500.000 de albume din 15 genuri si 374 de subgenuri muzicale, incercand sa stabileasca o relatie intre complexitatea fiecarui gen, […]