Pentru o mai mare transparenta si pentru a elimina din suspiciunile tipic romanesti, tezele scrise in cadrul examenului de bacalaureat 2017 au fost corectate in alte judete decat cele in care au fost elaborate.

Sau cel putin asa am inteles eu, deci asa este. Spre exemplu, lu­crarile scrise in limba germana in Timisoara au ajuns prin Craiova.

 

Se […]

Fie americanii au devenit extrem de gingasi, fie realizatorii adaptarii teatrale a romanului 1984 al lui George Or­well au sarit calul in ceea ce priveste rea­lismul. Sau au o tehnica de marketing foarte buna.

Cum alegerea lui Donald Trump i-a traumatizat in asemenea ma­sura pe cei de alta orientare politica, incat a facut sa creasca […]

S-au implinit 50 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai mari albume din istoria muzicii – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, al celor de la The Beatles.

La jumatate de secol distanta, Keith Richards, membru al trupei Rolling Stones, vede astfel aceasta capodopera a muzicii rock: „Cred ca cei de la Beatles s-au cam lasat […]

Nascuta pe 4 iulie 1927 la Subiaco, Italia, faimoasa actrita Gina Lollobrigida si-a serbat saptamana aceasta cea de a 90-a aniversare.

Star mondial la inceputul anilor ’50, Lollo ocupa un loc numai al ei in istoria cinematografiei, a jucat in filme extrem de populare si a fost par­tenera de ecran cu marile vedete masculine ale timpului: […]