Amy Kohn și Marc Silverstein, care au scris scenariul comediei ro­man­tice Never Been Kissed (1999), cu Drew Barry­more, debutează în regie cu o comedie pe o temă delicată, care a stârnit în SUA o mică furtună de nisip.

În povestea imaginată de ei, Amy Schumer interpretează rolul unei femei cu prea […]

Dacă dați la cinema peste animația polonezo-britanică Loving Vincent, n-o ratați! E adusă de un nume nou în distri­buția de la noi, Asociația Follow Art, și nu a pătruns în prea multe săli.

Senzația anului trecut în materie de animație a avut premiera la Festivalul de la Annecy și a cules o grămadă […]

Fatih Akin explorează în filmele sale iden­titatea și confruntarea dintre culturi (e năs­cut la Hamburg din părinți turci), teme pe care le contextua­lizează în funcție de aerul vremii.

Eroii lungmetrajului său de debut Kurz und schmerzlos (1988, lansat la Festivalul de la Locarno) sunt trei prieteni […]

România neîmblânzită e un documentar de comandă, finanțat de Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu TENT – The European Nature Trust – și rea­lizat de o amplă echipă internațională cu un buget total de nivelul științifico-fantasticului pentru un documentar românesc – 2,5 milioane de euro.

Trebuie […]

M-am uitat într-o seară la Campio­natele Mondiale de patinaj artistic și mi-am spus că pe vre­mea mea nu se cădea atât. Fiind un spectator mai mult decât ocazional, care nu poate deosebi un triplu axel de un triplu lutz, aveam impresia că în patinaj e ca în atle­tism – cu fiecare an, competitorii sunt tot mai buni […]

Singurul film pe care am reușit să-l văd în acest an la Festivalul One World (unul din­tre cele mai inte­resante festivaluri de film din România, desfă­șurat între 16 și 25 martie) a fost La chan­son politique de Co­lette Magny, în regia lui Yves-Marie Mahé.

Nu pentru că filmul ar fi remarcabil […]

Ce e bine să știți de la început despre Three Billboards outside Ebbing, Missouri e că nu trebuie să mergeți la el cu sacul. Când afli despre un film că a luat Globul de Aur pentru dramă, plus alte trei trofee (inclusiv pentru scenariu), că a fost printre favoriții la Oscar, câștigând la categoriile actriță […]

Lansat în sălile din România imediat după Festivalul Internațional de Film de la Berlin, unde a fost prezentat în secțiunea Forum, documentarul-eseu Fotbal infinit de Corneliu Porumboiu nu se referă propriu-zis la fotbal și nu e vreo odă gen Coloana infinitului despre pasiunea pentru balonul rotund.

Fotbalul […]

Premiat anul trecut la Cannes cu Premiul pentru scenariu (ex-aequo cu The Killing of a Sacred Deer, de Yorgos Lanthimos), precum și cu Premiul de interpretare mas­culină (Joaquin Phoenix), You Were Never Really Here a avut prima proiecție din România în cadrul Festivalului Les Films de Cannes à Bucha­rest […]

Noul film al lui Steven Spielberg e genul de dramă jurnalistică pe filiera All the President’s Men (1976, de Alan J. Pakula, care trata despre Afacerea Watergate), la care face referire la final, mai ales că amân­două vorbesc despre două bombe de presă ale aceluiași cotidian, „The Washington Post“.

Motivul […]