1.

Văd pe TVR 1 un documentar despre Cioran.

Și-mi amintesc de bula mea de la sfârșitul liceului și începutul facultății. Practic, în peste 80 la sută dintre discuții, venea cumva vorba de Cioran, indiferent de subiect. Nu mai puteai, îți venea să te urci pe pereți, ajungeai pe culmile disperării, […]

O poveste de fix acum 10 ani, celebră printre prietenii mei, dar pe care nu cred că am spus-o aici, spre învățătură de minte și altora (menționând că între timp am ajuns deja șofer vechi):

Am picat examenul la școala de șoferi. Dar măcar l-am picat spectaculos, adunând 42 de puncte de penalizare în 300 […]

1.

Dacă se va gândi cineva să-i facă statuie lui Emil Brumaru – și si­gur ar trebui să se gândească –, mi-ar plăcea să fie ceva de genul acesta:

în mărime naturală, în mișcare, cu o sacoșă de cărți în mână, musai cu o sacoșă de cărți în mână și cu vreo două subsuoară, pe strada […]

Eu strâmb din nas și când să mă trezesc ca să merg la școală, darămite când sunt nevoit ies din bârlog la cinci dimineața, în zi de vacanță.

— Hai scoală-te repede, că trebuie să vină. Încerc să mai trag de timp. — Nu vine el cu noaptea-n cap! Mai dorm cinci minute. — Nici să n-aud. […]

11 ianuarie: „Maică-ta se frăsu­iește și se tot frăsuiește, prea îi pasă de toată lumea și pune la suflet tot. Eu, dacă puneam la inimă tot ce-am pățit, eram de douăzeci de ani în mormânt. Maică-ta e panicoasă... Tu ai noroc că semeni cu mine!“, mă asigură tata.

29 ianuarie: […]

1.

Am văzut un film cu o stație spațială care putea să controleze starea vremii. Și m-am gândit că-i doar o problemă de timp să facă „ăștia“ așa ceva. Și pe urmă m-am gândit ce s-ar întâmpla în România dacă am avea o asemenea stație.

Ce scandal ar ieși vara între românii care vor […]

1.

După prima ninsoare, am fost pe la vreo trei vulcanizări și apoi m-am așezat la o coadă mai mică, de doar vreo treizeci de mașini, ca să-mi schimb cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Cu schimbatul ăsta de cauciucuri s-a născut o atmosferă așa, tipic românească, cu organizare după ureche, […]

La începutul anului am scris aici un articol în care încercam să anticipez ce se va întâmpla în România cu prilejul Centenarului. Pun în oglindă ce-am zis eu cu titluri și fragmente de articole din presa noastră care arată ce s-a întâmplat:

  1. Te Deum CENTENAR. Prea­sfinția Sa și mai multe […]