Au luat foc cei din PSD când au aflat că Laura Codruța Kövesi e prima pe lista scurtă pentru șefia Parchetului European. Nimeni din arcul puterii (dar nici din zona penalilor) n-a crezut că românca poată să ajungă într-un post atât de important.

Nici epistolele lui Tudorel Toader, nici declarațiile pline […]

Alianța 2020 dintre USR și PLUS nu s-a făcut în câteva zile. Nici măcar într-o lună. Amintiți-vă cum s-a scurs în presă acea fotografie dintr-un local bucu­reștean, unde surpriză, stăteau față în față Dan Barna și Dacian Cioloș.

Se întâmpla în urmă cu câteva luni, iar mulți n-au dat impor­tanță […]

Partidul lui Victor Ponta începe să se închege. Este cea mai proastă veste pentru PSD. Au fost trei mutări semnificative într-o singură lună, iar efectele se vor vedea probabil în sondajele din lunile care vin.

Intrarea comisarului european Corina Crețu în Pro România și anun­țul candidaturii sale la scrutinul […]

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. Frumos nume. Nu e vreun nou partid apărut pe scena politică. Sau nu încă. Vreo 20 de domni și doamne au anunțat în urmă cu cinci zile apariția asociației cu numele amintit mai sus. Pe scurt, MDM. S-a întâmplat la Iași, evenimentul bucurându-se de ample relatări în media locală […]

Sunt jucate alegerile prezi­dențiale? Dacă ne uităm la sondaje pare că da. Nici măcar fărâmițarea excesivă pe zona dreptei nu ar îngreuna misiunea lui Klaus Iohannis în obținerea unui nou mandat.

În toate măsurătorile, actualul locatar al Cotroceniului are minimum 35-37 la sută, iar ceilalți competitori […]

PSD a dominat scena politică în 2018. Vă place sau nu, aceasta este realitatea. Lui Dragnea i-a ieșit cam tot ce și-a propus. Mai puțin povestea cu amnistia și grațierea, amânată se pare pentru începutul anului următor. Nici măcar nu e clar dacă mai e nevoie de vreo ordonanță, pentru că în ultimele zile vedem […]

Săptămâna viitoare va fi dezbătută în Parlament moțiunea de cenzură a opoziției. Votul va fi dat cu doar câteva zile înainte de Crăciun, când toată lumea e cu gândul la sarmale și la zilele libere oferite de guvern.

Are șanse moțiunea să treacă? Când scriu aceste rânduri, nici una. Nu pentru că […]

Încă nu e momentul bilanțului pe final de an, pentru că se mai pot întâmpla multe grozăvii pe scena politică în următoarele două săptămâni.

Zilele trecute am asistat la încercarea Opoziției de a-l da jos pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. Mutarea n-a fost proastă (a fost prima acțiune […]

Ce l-a apucat pe președintele Klaus Iohannis când a decis să nu accepte remanierea guvernului decât pe trei sferturi? O fi vreun plan abil al șefului statului, adică e doar prima mutare pe tabla de șah, sau vorbim de încercarea șefului statului de a mai drege busuiocul după ce și-a dezamăgit votanții, în atâtea rânduri, […]