Cartea Un cal intra intr-un bar de David Grossman (traducere din limba ebraica de Gheorghe Mileti­nea­nu) a fost publicata de Editura Polirom in anul 2015.

Draga domnule Grossman, va trimit aceste randuri din Europa de Est, in anul 2017, dupa calendarul crestinilor. Sa nu credeti ca imi fac iluzii ca le veti citi […]

Romanul Moartea lui O-Tsuya, scris de Junichiro Tanizaki, a fost publicat la editura Polirom in 2017 (traducere si note de Magdalena Ciubancan).

Scumpe domnule Tanizaki, va deranjez din nou. Si nu as vrea sa credeti ca va tulbur acum, in anul 52 al eternitatii dumneavoastra, dintr-un simplu capriciu. Va scriu iar […]

Romanul Extraconjugal a fost publicat la Editura Polirom in 2017.

Draga Mihai, am citit Extraconjugal si, cum stii deja, fiindca ti-am spus-o de la obraz cand ne-am intalnit pe strada, cred ca e cea mai buna dintre cartile tale de pana acum. N-as vrea sa te intristeze aceasta ierarhie, fiindca ea nu inseamna, […]

Cartea Imperiul Pisicilor de Alex Tocilescu a fost publicata la Editura Polirom, in 2017, fiind cel mai vandut titlu romanesc de la Bookfest.

Prieten drag, sau cum sa-ti spun eu dumitale, scumpe Alex, bai Tocilescule, uite care e treaba. Ti-am citit cartea asta noua, cea cu pisicile.

 

Acum, […]

Cartea Oamenii eternitatii nu se tem niciodata (traducere din limba engleza de Ioana Filat) a fost publicata la Editura Polirom in 2014.

Draga Shani – si sper sa imi per­miti sa iti spun astfel, fiindca esti mai tanara decat mine cu patru ani, amanunt care deja mi se pare scandalos –, nu mai stiu […]

Cartea Poporul cartii (traducere din limba engleza si note de Cornelia Marinescu) a fost publicata la Editura Polirom, in 2017.

Scumpa doamna Brooks, v-am citit Poporul cartii intr-o calatorie prin Palestina si Israel. Nu a fost o intamplare.

 

M-am sprijinit de cartea dumneavoastra […]

Cartea Insemnari din subterana (traducere din limba rusa si note de Emil Iordache) a fost publicata la Editura Polirom in 2012.

Scumpe domnule Dostoievski, m-am trezit intr-o frumoasa dimi­nea­ta de mai cu o pofta de ne­sta­vilit sa va recitesc Insemna­rile. Eram foarte tanar cand m-am […]

Cartea Viata dincolo de granita (traducere din limba ebraica si note de Any Shilon) a fost publicata la Editura Polirom anul acesta.

Scumpa Dorit Rabinyan, nici macar nu stiu cum sa incep aceasta scrisoare, ce formula de adresare ar fi fost potrivit sa folosesc. Sper ca imi veti ingadui stangacia acestor prime randuri.

 

Va […]

Cartea De la statuie la piatra (discursurile de la Stockholm) (traducere din limba portugheza si note de Simina Popa) a fost publicata la Editura Polirom, in anul 2017 (in seria de autor dedicata lui José Saramago).

Scumpe domnule Saramago, va scriu din nou, pentru ca acum au fost traduse la noi, in limba romana […]

Exitus este al doilea roman scris de Adrian Georgescu si a fost publicat la Editura Polirom in anul 2017.

Prieten drag, „Suplimentul de cultura“ este una dintre acele 718 publicatii in care te amuzai sa constati ca scriu. Le trimit de aici scrisori scriitorilor, indeosebi celor care nu mai sunt in viata. […]