Acum cinci-zece ani, când se vorbea despre viitorul presei se pronunțau expresii precum „platforme sociale“, „jurnalism cetățe­nesc“, „multimedia“, „realitate virtuală“, „blogging“, „chatboți“, „inteligență artificială“.

Nici eu, nici alți experți, nu am pronunțat cuvântul „e-mail“. […]

Am vrut să scriu un text despre „de câte ori sunt capabilă să revăd Friends și să râd în continuare până când mă înec cu popcornul în gât“, dar nu am reușit să ajung la un număr final, pentru că încă râd.

Am episoade pe care le-am văzut de cel puțin zece ori. Cap-coadă, toate cele […]

Serialul The Staircase (Scara) este noua obsesie în materie de televiziune. Lansat pe Netflix în urmă cu câteva săptămâni, a apărut aproape instant pe lista celor mai populare titluri.

În 13 episoade, serialul este povestea adevărată, filmată în timp real, a unui proces de crimă cu premeditare. […]

Un campionat mondial de fotbal în Rusia. Când am auzit asta prima dată, mi-am zis: „Va fi interesant. Există cam o mie de lucruri care pot merge greșit“. Deocamdată nu am fost dezamăgită.

Am reușit performanța să nu văd nici un meci de fotbal de la Cupa Mondială până acum. E foarte dificil, în schimb, […]

Oricine are un copil, nepot, prieten de o vârstă mică, este rugat să mediteze câteva secunde la următoarea întrebare: care este animalul lui de pluș preferat? Acum: care sunt desenele animate preferate și ce animale apar acolo? Probabil că prin răspunsuri se găsesc mai puțin animale precum țap, găină sau oaie și […]

Le știm așa: după sex, culoare, etnie, religie, dizabilitate. Începem să vorbim serios despre discriminarea pe bază de orientare sexua­lă. În 2018, se vorbește de un nou tip de discriminare, cel alfabetic.

Ceea ce era o glumă în școală devine ceva grav. Cei de la începutul catalogului trebuiau mereu să […]

Testarea de ADN era, până nu cu foarte mult timp în urmă, ceva care ținea mai degrabă de filme decât de viețile noastre. Era greu să ne închipuim, acum 10 ani, că va fi atât de ușor să ne descifrăm ADN-ul pe cât este să comandăm o rochie mărimea 42.

S-a ajuns, treptat, la punctul în care sunt suficient […]

Înțeleg. O nuntă regală se întâmplă o dată la zece ani sau mai rar. O nuntă între un prinț și o actriță celebră este o ocazie încă și mai specială. Înțeleg entuziasmul, pot justifica obsesia pentru cele mai mici detalii. Dar nu am știut niciodată că detaliile pot deveni atât de mici. Mai jos este o colecție […]

Circulă pe Facebook o glumă grafică ce poate fi descrisă astfel: un dreptunghi negru, peste care apare textul „Aici eram în Tenerife“. Un pic mai jos: „Era noap­te“. Mi-a amintit de o informație care îmi apare în cale, în mod constant, de câțiva ani: un procent imens de tablouri de valoa­re stau ascunse în […]

Un scenariu familiar tuturor celor care au încercat să își cumpere bilete la concertele unor super-vedete.

Se anunță concertul. Dacă ești norocos, afli din timp. Se anunță ora la care se vând biletele. Dacă ești norocos, îți poți lua liber. Se pun în vânzare. Dacă ești norocos, ai dat refresh la pagina […]