Au existat niste vremuri, cred ca am si eu cateva amintiri invaluite in ceata, cand oamenii urmareau un serial asteptand perioade indelungate de timp cate un nou episod. Supravietuitorii acelei perioade impartasesc marturii cutremuratoare: uneori, erau fortati sa aiba rabdare zile in sir si chiar saptamani intregi pana sa afle raspunsul […]
Acest numar apare de Ziua Indragostitilor. Nu ma pot preface ca nu, chiar daca stiu ca acum este mult mai de bon-ton sa ignori evenimentul si sa sustii ca iubirea trebuie sarbatorita in fiecare zi. Am incercat sa pacalesc ocazia cu niste consideratii stiintifice despre rolul telefonului mobil sau al nanopeptidelor sau al gastronomiei […]
Pentru toti cei care si-au carat degeaba umbrela zi dupa zi. Pentru toate costumele de baie ramase nefolosite in concedii innorate. Pentru toata apa intrata in tenisi din zilele in care nu stiam ca va ninge. Am fost razbunati.

Eram prin facultate cand un profesor ne-a spus ca cel mai puternic computer din lume se ocupa cu […]

In noaptea dintre ani, intre un Meneaito si un Bailamos, eu ma gandeam la un baiat pe nume Adnan Syed. Are 34 de ani si e inchis pe viata, undeva in America, pentru o crima pe care sustine de 16 ani incontinuu ca nu a comis-o. Il cred in majoritatea timpului.

Adnan are „ochi caprui, mari, ca de vacuta“, […]

Sunt convinsa ca exista o modalitate prin care sa fiu pusa intr-o lumina mai buna de ceea ce urmeaza sa va spun, dar deocamdata nu am gasit-o. Asa ca poftim: imi place sa trezesc din somn necunoscuti din alte tari. Inclusiv pentru mine a fost o surpriza sa aflu asta, odata ce mi s-a oferit posibilitatea.

Ocazia a aparut […]