Imediat după Revoluție, ne-am adunat copiii de pe scară și am format Partidul Copiilor. Carnetul nostru de partid avea pe copertă soarele, care ne era siglă.

Misiunea partidului era să ne organizăm să facem cât mai multe găuri în gardul care separa parcarea blocului de un parc verde al Facultății de Arhitectură […]

Sunt Mădălina, Balanță. Nu îmi verific horoscopul dimineața, dar uneori mă întreb ce s-ar întâmpla dacă aș face asta. M-aș recu­noaște? Sunt lucruri suficient de vagi încât să se potrivească oricui? S-ar contrazice? Cum ar arăta o zi dacă toate lucrurile din toate horoscoapele s-ar întâmpla conform predicțiilor? […]

În ultimele 12 luni, în lume s-au întâmplat multe. Unele mai bune, altele mai puțin, dar în general lumea a mers înainte. Documentându-mă, mi-a sărit în ochi o legătură între numeroase proiecte, a căror listă o găsiți mai jos. Vă invit să găsiți conexiunea înainte de finalul textului.

O companie […]

Asociez toamna cu a-mi revedea colegii de școală. Colegii erau simpatici, dar nu ne prea intersectam în timpul verii, eu creșteam la bloc, ei la bunici, așa că începutul toamnei însemna reînceputul prieteniilor. Cu timpul, când vacanța a devenit nu­măr fix de zile de concediu și colegii o prezență aproape continuă […]

Acum cinci-zece ani, când se vorbea despre viitorul presei se pronunțau expresii precum „platforme sociale“, „jurnalism cetățe­nesc“, „multimedia“, „realitate virtuală“, „blogging“, „chatboți“, „inteligență artificială“.

Nici eu, nici alți experți, nu am pronunțat cuvântul „e-mail“. […]

Am vrut să scriu un text despre „de câte ori sunt capabilă să revăd Friends și să râd în continuare până când mă înec cu popcornul în gât“, dar nu am reușit să ajung la un număr final, pentru că încă râd.

Am episoade pe care le-am văzut de cel puțin zece ori. Cap-coadă, toate cele […]

Serialul The Staircase (Scara) este noua obsesie în materie de televiziune. Lansat pe Netflix în urmă cu câteva săptămâni, a apărut aproape instant pe lista celor mai populare titluri.

În 13 episoade, serialul este povestea adevărată, filmată în timp real, a unui proces de crimă cu premeditare. […]

Un campionat mondial de fotbal în Rusia. Când am auzit asta prima dată, mi-am zis: „Va fi interesant. Există cam o mie de lucruri care pot merge greșit“. Deocamdată nu am fost dezamăgită.

Am reușit performanța să nu văd nici un meci de fotbal de la Cupa Mondială până acum. E foarte dificil, în schimb, […]

Oricine are un copil, nepot, prieten de o vârstă mică, este rugat să mediteze câteva secunde la următoarea întrebare: care este animalul lui de pluș preferat? Acum: care sunt desenele animate preferate și ce animale apar acolo? Probabil că prin răspunsuri se găsesc mai puțin animale precum țap, găină sau oaie și […]

Le știm așa: după sex, culoare, etnie, religie, dizabilitate. Începem să vorbim serios despre discriminarea pe bază de orientare sexua­lă. În 2018, se vorbește de un nou tip de discriminare, cel alfabetic.

Ceea ce era o glumă în școală devine ceva grav. Cei de la începutul catalogului trebuiau mereu să […]