Satele Crasnaleuca și Mitoc sunt puțin cunoscute dacă nu ești pescar.

Dacă dai la undiță, este posibil să îți fi ajuns pe la urechi unele povești cu crapi și somni imenși, pe care mulți se jură că i-au prins pe Prut, în respectiva zonă și pe care, al naibii ghinion, i-au scăpat fără să îi poată […]

Mă văd nevoit să recunosc, cu mâna pe inimă, faptul că soacra mea este o femeie extraordinară. Este o persoană cum rar îţi este dat să întâlneşti, o sumă de calităţi intelectuale şi de virtuţi pentru care ar trebui, în mod normal, să aduni într-un amfiteatru câteva sute de oameni.

Eu, eu sunt cel […]

Prin prezenta doresc să contest nota obținută de băiatul meu la evaluarea națională, proba de matematică. Subiectele au fost extrem de dificile, la nivel de olimpiadă județeană, iar copilul meu nu este olimpic.

La subiectul unu, punctul doi, cerința a fost să se calculeze cât costă cinci caiete de același […]

Cu toții suntem la curent cu povestea văcuței din Bulgaria care a trecut fraudulos frontiera către Serbia și, după două săptămâni, când a fost repatriată, nu știu ce autorități sanitar veterinare ultracompetente au vrut să o eutanasieze.

Noroc că s-au găsit destule canale media care să vadă o potențială […]

Probabil țineți minte când, în copilărie, dacă făceai o poznă, mama sau doamna învățătoare ți se adresau după prenumele întreg, oficial, cel înscris în certificatul de naștere.

Dacă erai Nicu și, din neatenție, spărgeai o cană, nu te pupa tac-tu și îți spunea „bravo, Nicușor!“. Dim­potrivă, […]

Dragi copii, în traducere din limba engleză asta înseamnă efectul fluture.

Metafora zice că o singură zbatere de aripi a omizii parvenite poate declanșa un eveniment mult mai amplu într-o altă zonă a lumii. Sau, la cum am înțeles eu, a face sau a nu face, la un moment dat, un gest foarte mic poate influența […]

Rutina la serviciu are și bune și rele. Partea nasoală e că se poate lăsa cu monotonie, iar asta sapă în cheful de muncă până la limita în care efectiv ai vrea să-ți dai demisia și să alergi desculț prin parc, prin iarba înrourată, dacă nu ai avea ratele la mașină.

Partea bună e că te ajută să […]

După ce te chinui să oferi copilului o cât mai bună educație, vine momentul când, precum un pictor de suflete, faci un pas în spate și îți admiri lucrarea.

Practic, îi dai voie să existe independent de tine, să te iubească sau să te uite. Căci nu filiația îți asigură poziția în fața copilului, […]

Acest text este mai degrabă un avertisment decât un articol de ziar. Sper să contribuie la creșterea gradului dumneavoastră de circumspecție măcar în măsura în care contribuie România la bugetul UE.

Ca oricărui șofer care se respectă, mi-a expirat erceaul. Na, așa pățesc eu o dată pe an. Și nu e un […]

Dorim să începem prin a vă mulțumi că ne sunteți aproape de mai bine de cincisprezece ani.

Cincisprezece ani în care ne-ați arătat încredere și în care singura noastră preocupare a fost să ve­nim în întâmpinarea nevoilor și dorințelor dumneavoastră cu cele mai de calitate produse. Pentru a face asta, […]