Intalnirile se adreseaza tuturor celor pasionati de miturile vechilor egipteni, de epopeile indiene, Ramayana si Mahabharata, de misteriosii etrusci ori de gloriosul Imperiu Persan, dar si celor, care pur si simplu, vor sa cunoasca mai multe despre polisurile grecesti si primii filozofi, despre neinfricatii akkadieni ori despre primii astrologi, babilonienii.
Luna august este ultima sansa de a participa la Scolile de Vara organizate de Fundatia Calea Victoriei anul acesta! Este o perioada intensa, o petrecere culturala in orasul tau, cand te poti bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditatie, Scriere Creativa si multe altele!
Serile lungi si instelate de vara […]
Grupul muzical Nuf Said va sustine doua concerte in Austria: in data de 21 iulie, de la ora 21.00, la prestigiosul club de jazz Porgy&Bess din Viena (Riemergasse 11, 1010) si in data de 22 iulie, de la ora 16.00, in cadrul celebrului festival Salzburger Festspiele (Mozartplatz, 5020 Salzburg).
Trupa condusa de interpreta de origine […]
Aceasta este prima traducere a romanului, distins cu Premiul liceenilor pentru cea mai indragita carte din 2014 in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere de la Iasi, editia 2015.
Romanul Marea petrecere (Cartea Romaneasca, 2014), de Petre Barbu, va fi publicat in 2018 in limba slovena, la Editura […]
Invelit in propriul corp (Cartea Romaneasca, 2016), cel mai recent volum de poezii al Denisei Duran, va fi publicat in Bulgaria, la Editura Faber, in traducerea Lorei Nenkovska, cu sprijinul programului Traduki.
Cea de-a cincea carte a Denisei Duran vorbeste despre impingerea limitelor, radiografiate in mai multe registre […]
Festivalul EUROPAfest, eveniment sub Inaltul Patronaj al Casei Regale, aduce in cadrul editiei de vara de la Sinaia cinci concerte de muzica clasica si Summer Music Academy Sinaia. Devenit deja o traditie, concertul invitatilor speciali are loc la Castelul Peles, in Sala de concerte a resedintei regale.
Astfel, pe 20 iulie, la […]
La finele anului 2016, Franta isi arata gratitudinea fata de Vladimir Cosma intr-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, in picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului roman, aflat la pupitrul Orchestrei Romane de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistica […]
Complexul Muzeal National „Moldova“ Iasi, in parteneriat cu Asociatia Culturala AltIasi – Borderline Art Space, organizeaza in perioada 21 iulie – 20 august 2017 o expozitie inedita, intitulata „Omul multime“. Proiectul pune in legatura doua spatii din Iasi in care vor fi prezentate simultan instalatiile cinetice produse de Lolo & Sosaku, […]