Joi, 20 iulie, ora 19:00, la Muzeul National al Literaturii Romane (str. Nicolae Cretulescu, nr. 8) din Bucuresti, va avea loc o discutie pornind de la volumul De ce este Romania astfel? Avatarurile exceptionalismului romanesc, coordonat de Vintila Mihailescu si aparut recent la Polirom, disponibil si in editie digitala.
Invitati: […]
Cel mai important festival de muzica clasica din lume, BBC Proms, ajuns in 2017 la a 123-a editie, incepe in 14 iulie si se va desfasura in Marea Britanie pana in 9 septembrie; noua dintre concertele din cadrul acestui celebru eveniment pot fi ascultate in direct la Radio Romania Muzical, alte 24 concerte inregistrate urmand sa fie difuzate ulterior […]
Joi, 20 iulie, la ora 18.30, in Gradina Carturesti Verona din Bucuresti (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul sau roman pentru copii, O vara cu Isidor, aparut de curand in colectia „Junior“ a Editurii Polirom, editie ilustrata, disponibila si in format digital.
Despre […]
Institutul Cultural Roman de la Praga are placerea de a va invita la concertul extraordinar al compozitorului si dirijorului de origine romana Vladimir Cosma la pupitrul Orchestrei Simfonice Nationale Cehe, care va avea loc luni, 10 iulie 2017, ora 19:00, in Sala Smetana din Casa Municipala din Praga. Evenimentul face parte din Festivalul International […]
Parodie la adresa cartilor motivationale si inspirationale pline de „sfaturi de aur“, Cum sa faci primul milion, romanul lui Bogdan Costin – sau poate nu –, e filmul tragi-comic al lumii de azi, o lume dispusa la compromisuri grotesti, o lume in care totul e de vanzare.
Romanul Cum sa faci primul milion, […]
Despre indelung asteptata autobiografie a celebrului chitarist, compozitor, solist si membru fondator al formatiei Rolling Stones vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul trupei Vama) si Dan Croitoru (redactor-sef Polirom).
Luni, 10 iulie, la ora 12.20, la Culturadata (Ministerul Culturii, Bdul Unirii, nr 22) va avea loc lansarea […]