Pe 17 mai, cind in toata lumea se sarbatoreste Noaptea Muzeelor, Muzeul Taranului Roman propune publicului, sub denumirea "Nea Fus Ion", instalatii video, muzica de taraf si muzica ambientala contemporana, dar si mincaruri autohtone, "gatite la ceaun, sub cerul liber", sau din bucatariile vecinilor europeni.

Cu aceasta ocazie, […]

Piesa "Stop the Tempo" a Gianinei Carbunariu va avea premiera slovaca, pe 23 mai, la Teatrul VSMU din Bratislava.

Spectacolul va fi pus in scena de studentii din ultimul an ai Facultatii de Teatru din cadul Universitatii de Arte ale Spectacolului din capitala slovaca.

Piesa "Stop the Tempo" a fost montata in Romania […]

Dragos Bucurenci s-a retras din juriul Concursului National de Scenarii, editia 2008, organizat de HBO Romania si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul TIFF, fiind inlocuit de jurnalista Ana Maria Sandu.

Juriul care va citi si selecta scenariile cistigatoare este format din Cristina Corciovescu, […]

Formatia finlandeza Apocalyptica si-a confirmat participarea la cea de-a sasea editie a festivalului Stufstock, care va avea loc intre 14 si 16 august, in Vama Veche.

Potrivit organizatorilor, Apocalyptica va concerta in prima zi a festivalului, joi, 14 august, aceasta zi fiind dedicata genului metal. Trupa a mai concertat […]

Doua sectiuni care nu trebuie ratate anul acesta la Festivalul International de Film TRANSILVANIA: "Ziua HBO" si "Doc'n'Roll". In cadrul celei din urma va fi proiectat, in premiera pentru Romania, documentarul "Shine a Light", realizat de Scorsese despre Rolling Stones.

Colaborarea dintre TIFF si HBO continua si la a saptea […]

Scurtmetrajul "Alexandra", in regia lui Radu Jude, a cistigat unul dintre premiile principale in cadrul Festivalului International de Scurtmetraj de la Oberhausen, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Germania.


Cea de-a 54-a editie a Short Film Festival Oberhausen a avut loc in perioada 1-6 mai, juriul […]

Prima editie a World Art Festival, programata sa se desfasoare in perioada 28 iunie - 3 iulie in Parcul National din Bucuresti si la care erau invitati artisti precum Cesaria Evora si Dulce Pontes, a fost anulata din cauza numarului mic de bilete vindute.

"Regretam ca am fost nevoiti sa luam o astfel de hotarire contrara parerilor […]

Dominique di Piazza il inlocuieste in ultimul moment pe basistul Hadrien Feraud, care a fost victima unei accidentari, in cadrul trupei John McLaughlin and the 4th Dimension, care va concerta la Bucuresti saptamina viitoare.

Hadrien Feraud s-a accidentat la mina dreapta, fracturindu-si unul dintre degete, motiv pentru care […]

Detinatoarea premiului Nobel pentru literatura, scriitoarea britanica Doris Lessing, considera cistigarea presigiosului premiu o adevarata catastrofa.

Scriitoarea a declarat ca interesul tot mai mare aratat de mass-media fata ea au pus-o in imposibilitatea de a mai scrie un alt roman. Lessing, in virsta de 88 de ani, a mai […]

Autoarea, in virsta de 68 de ani, a primit in 2006 Premiul Femina pentru scriitori straini, in cadrul aceleiasi ceremonii in care lui Norman Manea i-a fost decernat Premiul Medicis Etranger pentru romanul "Intoarcerea huliganului".

Nuala O'Faolain s-a stins pe 9 mai, intr-un spital din Dublin. Ea suferea de cancer pulmonar.