Piesa "Schilodul din Inishmaan" de Martin MacDonagh, montata la Moscova de regizoarea Irina Keruchenko, va fi prezentata pe 27 mai la Casa Sindicatelor din Sibiu, in Festivalul International de Teatru (FITS 2007).

Spectacolul, realizat de Centrul Cultural Meyerhold si Centrul de Productie Absolut din Moscova, este a treia […]

Radio Iasi / Vineri, 11 mai / 19.05 / 96.3 FM & 1053 AM / http://live.radioiasi.ro:8000/

In aceasta saptamina, la Suplimentul de cultura vorbim despre cele mai importante evenimente muzicale ale anului - concertele din cadrul Festivalurilor de Jazz de la Sibiu, Festivalul ArtMania, concertul lui Tori Amos din Iulie etc.

Nu […]

Octavian Paler, care a murit luni seara, la varsta de 80 de ani, în urma unui atac de cord, a fost nu numai un scriitor cu preocupari literare diverse, de la proza la eseuri si critica de arta, ci si o personalitate a societatii civile si o constiinta morala, cred colegii sai scriitori si gazetari.

 

Scurtmetrajul "Lampa cu caciula", in regia lui Radu Jude, si-a adaugat recent in palmares premiul juriului la Aarhus Film Festival (Danemarca), mentiunea speciala a juriului la Aspen ShortsFest (SUA) si premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la festivalul Mediawave (Ungaria).

La sfarsitul lunii aprilie, acest film a mai […]

Scriitorii Aris Fioretos si Matei Visniec se numara printre participantii la o masa rotunda despre exil si identitatea artistilor in noua Europa, ce va avea loc marti, 8 mai, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Stockholm.

Evenimentul, intitulat "Artists beyond Frontiers: The Identity and Movement of Creators in the New […]

Membrii CNA au hotarat, in sedinta de luni, 7 mai, sa solicite o intalnire cu reprezentantii CRP (Clubul Roman de Presa) si ARCA (Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale) pentru a discuta despre difuzarea filmelor romanesti produse inainte de 1989 care pun intr-o lumina favorabila comunismul.

Grigore Zanc, membru al Consiliului […]

Piesa "Creatorul de teatru" a Teatrului Act, cu Marcel Iures in rol principal, s-a jucat sambata, 5 mai, la Stadt Theater din Viena, in programul evenimentului "Zilele Bucurestiului la Viena", cu o "sala arhiplina" in care "s-a aplaudat frenetic", potrivit managerului cultural al Teatrului Act.

Piesa "Creatorul de teatru", […]

Regizorul iesean Ovidiu Lazar va pune in scena piesa de teatru "Baia" de Maiakovski in Sectia Mecanica a fostului Combinat de Fibre Sintetice, actualul Terom, companie in lichidare, cu muncitori pe post de figuranti.

Lazar va incepe de luni lecturile pentru piesa, in sala de protocol a fostului combinat. "Dupa 10 zile vom […]

In cadrul Festivalului Filmului European vor fi prezentate, vineri seara, la Cinema Studio, doua lungmetraje romanesti cu succes la critica de specialitate – "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" de Catalin Mitulescu si "Hartia va fi albastra" de Radu Muntean.

Proiectiile cu aceste doua filme vor fi precedate de prezentarea […]