Larousse Online

Compania de publishing Larousse a lansat pe 13 mai prima enciclopedie interactiva online, care pune la dispozitie gratuit continutul dictionarului enciclopedic si contributiile internautilor.

Pentru a evita amestecul genurilor, cele doua componente sint net distincte, fiind prezentate separat, pe o parte a paginii […]

Expozitia Realpolitik prezinta o serie de colaje politice pe care Ion Birladeanu le-a facut dupa 1989.

Colajele realizate intre 1990 si 1996 constituie o critica cinica la adresa tuturor „virfurilor” politicii romanesti care au populat spatiul public romanesc. Ceausescu are un loc aparte, politica post-decembrista fiind […]

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) vrea sa infiinteze 42 de comisii locale, care sa se ocupe de protejarea monumentelor istorice, astfel incit acestea sa nu mai fie demolate ilegal sau vandalizate. Anuntul a fost facut de Virgil Nitulescu, secretarul general al MCC.

MCC a demarat deja in acest sens procedurile de modificare […]

Nicolae Manolescu, Ion Caramitru si Mihai Oroveanu se numara printre specialistii care fac parte din comisiile numite de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru stabilirea artistilor romani care vor primi Premiile Nationale pentru Arte, care vor fi decernate pe 21 mai, la Ateneul Roman.

Componenta celor sapte comisii […]

Institutul Cultural Romin (ICR) va organiza, la Tirgul International de Carte de la Varsovia (15-18 mai), o campanie de promovare a poeziei romanesti, sub titulatura "Romanul s-a nascut poet".

ICR va avea 11 standuri ale Romaniei la Tirgul de Carte de la Varsovia, unul fix si zece mobile, toate fiind dedicate poeziei.

Astfel, […]

Cea de-a treia editie a festivalului maghiaro-roman de filme documentare FILM.DOK a debutat oficial luni, 12 mai, la Miercurea Ciuc. Festivitatea de deschidere a competitiei a avut loc la Teatrul Csiki Jatekszin si a fost urmata de concertul renumitei formatii Blues Radio Budapesta.

Timp de o saptamina, iubitorii de film […]

Marele premiu al Concursului international de caricatura desfasurat la Damasc, in Siria, a fost obtinut de artistul plastic Constantin Ciosu, din Bacau.

Editia din acest an a manifestarii este a patra si a avut ca tema "Cultura si arta", fiind inscrisi 856 de creatori din 76 de tari ale lumii, ce au prezentat juriului, format […]

Scurtmetrajul "Lectia de box" de Alexandru Mavrodineanu participa la cea de-a patra editie a NFB Short Film Competition, care se desfasoara online intre 9 si 19 mai, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

La concursul NFB Short Film Competition participa noua dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2008. Filmele […]

Romanul "Copiii din miez de noapte", de Salman Rushdie, aparut la Polirom, este favorit in cursa pentru cistigarea premiului The Best of the Booker, distinctie care marcheaza a 40-a aniversare a Booker Prize, cea mai prestigioasa distinctie literara din Marea Britanie.

Lista finalistilor pentru acest premiu a fost dezvaluita, […]

Pe 17 mai, cind in toata lumea se sarbatoreste Noaptea Muzeelor, Muzeul Taranului Roman propune publicului, sub denumirea "Nea Fus Ion", instalatii video, muzica de taraf si muzica ambientala contemporana, dar si mincaruri autohtone, "gatite la ceaun, sub cerul liber", sau din bucatariile vecinilor europeni.

Cu aceasta ocazie, […]