In cadrul Festivalului Filmului European vor fi prezentate, vineri seara, la Cinema Studio, doua lungmetraje romanesti cu succes la critica de specialitate – "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" de Catalin Mitulescu si "Hartia va fi albastra" de Radu Muntean.

Proiectiile cu aceste doua filme vor fi precedate de prezentarea […]

Sibiul, Capitala Culturala Europeana, nu are un camping unde turistii sa isi aseze corturile, insa are, incepand de vineri, un al doilea cort cultural, dupa multmediatizatul pavilion inchiriat cu aproape 800.000 de euro.

Noul cort din Piata Huet a fost confectionat pentru a gazdui, in perioada 4-6 mai, manifestarea "In cautarea […]

Cea de a 37-a editie a Sibiu Jazz Festival va incepe vineri, 4 mai, la Sibiu, cu vernisajul unei expozitii foto si lansarea unui CD multimedia.

Expozitia, care va deschide a 37-a editie a Sibiu Jazz Festival si a saptea editie a Galelor Studentesti de Jazz, cuprinde 100 de fotografii surprinse de-a lungul a peste 30 de ani […]

Spectacolul "mady-baby.edu", realizat de Gianina Carbunariu la Teatrul Foarte Mic, se va juca la cea de-a treia editie a festivalului Nova drama, ce are loc la Bratislava intre 9 si 15 mai, conform site-ului festivalului.

Totodata, festivalul va include o prezentare a autoarei romane si a traducerii in slovaca a piesei sale […]

Vineri, 4 mai, de la ora 19.05, la Radio Iasi, "Suplimentul de cultura" va prezinta o dezbatere despre felul in care au ales sa se pozitioneze intelectualii in privinta suspendarii presedintelui Traian Basescu.
De asemenea, punem in discutie si posibila decredibilizare a intelectualitatii pe fondul deconspirarilor (ultimul caz […]
Primul volum din "Jurnalul lui Carol I" si noi carti de Eugen Istodor si Alexandru Vakulovski se numara printre titlurile ce vor fi publicate de Polirom in mai, care este, totodata, prima luna in care editura va publica saptamanal patru traduceri din literatura universala.

Pastrat in arhiva familiei regale si, mai apoi, la […]

Scriitorul Mircea Cartarescu, aflat intre 3 si 5 mai intr-un turneu literar in Suedia, a terminat volumul ce incheie trilogia "Orbitor" si-l va lansa in toamna, cel mai probabil la Humanitas, potrivit unor surse din lumea literara.

Romanul "Orbitor" este cel mai recent proiect al lui Cartarescu, din care a publicat primele […]

Formatiile Cargo, Vita de Vie, Iris si Celelalte Cuvinte se numara printre artistii care vor concerta la festivalul ARTmania, care se va desfasura in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie, informeaza organizatorii.

Evenimentul numara si formatii straine, precum Within Temptation, Anathema, My Dying Bride, Tarot, The […]

Un spectacol in regia lui Radu Afrim pe textul "Juste la fin du monde" si o seara cu proiectii de filme, o lectura bilingva si o conferinta despre Jean-Luc Lagarce vor avea loc la Bucuresti, in anul in care acest autor si regizor francez este omagiat in tari din intreaga lume.

Sase lungmetraje realizate in Bulgaria, Rusia, Armenia si Turcia concureaza la trofeele sectiunii CineMareaNeagra, dedicata productiilor tarilor din bazinul Marii Negre, in Festivalul de Film Bucuresti ce va avea loc in perioada 4-14 mai, anunta organizatorii.