Proiectul "Scriitori pe Calea Regala", care promoveaza lectura in sase orase din Romania - Bucuresti, Iasi, Suceava, Alba Iulia, Sibiu si Medias - va debuta vineri la Palatul Elisabeta, in prezenta regelui Mihai, a reginei Ana, a principesei Margareta si a principelui Radu.

"Scriitori […]

La doua luni de la premiera romaneasca, filmul lui Nae Caranfil va fi proiectat in Franta.

Pelicula "Restul e tacere", regizata de Nae Caranfil, va avea premiera in aceasta seara la Palatul Behague din Paris, sediul Ambasadei Romaniei de la Paris, in cadrul unui eveniment la care participa atit regizorul, cit si ambasadorul […]

Festivalul Artmania se va tine in acest an in cort, la Pavilionul 2007, si nu in Piata Mare, ca la editiile precedente. Aceasta inseamna ca va fi un numar limitat de locuri, iar atmosfera deosebita a festivalului nu va mai cuprinde piata centrala a orasului.

Anuntul a fost facut astazi de Codruta Vulcu, directorul executiv […]

Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti (MNLR) gazduieste pe 14 mai o discutie despre relatia dintre critica literara si jurnalismul cultural, in cadrul seriei de intalniri lunare pentru discutii pe teme literare "Rotondele 13", anunta institutia.

Cea de-a doua Rotonda din 2008 de la MNLR va avea loc pe 14 mai, […]

Supriza la festivalul Artmania: organizatorii au anuntat astazi, 6 mai, participarea celei mai cunoscute trupe de black metal din Romania, Negura Bunget. Trupa va cinta pe scena din Piata Mare in seara de simbata, 19 iulie.

Negura […]

Scenograful Dragos Buhagiar si regizoarea Gianina Carbunariu au fost distinsi pentru activitatea artistica din 2007 la Gala Premiilor Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT), care a avut loc duminica, 4 mai, la Craiova, in cadrul Festivalului International Shakespeare.

Buhagiar a primit premiul criticii din […]

Trupa olandeza Kraak & Smaak si formatia autohtona Suie Paparude se alatura line up-ului festivalului Beck'Sperience, ce va avea loc pe 5 iunie, la Sala Polivalenta din Bucuresti, si care-i va mai prezenta publicului si pe cei de la Goldfrapp, Vive la Fete si Addictive TV, informeaza organizatorii.

Biletele pentru Beck'Sperience […]

O noua serie de documentare, care trateaza manifestarile comunismului si postcomunismului in lume, vor fi proiectate la Cinemateca Astra Film din Sibiu, de pe 8 mai. Dupa seria de documentare care au avut in centrul atentiei femeia, Cinemateca Astra Film continua cu a doua serie de filme pe anul 2008, care trateaza problema comunismului […]
Anunt de presa Briefing de presa la MCC

Domnul Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor va sustine un briefing de presa, marti, 6 mai 2008, ora 11,00 in Sala Multimedia a MCC.
In cadrul acestuia va fi facut un anunt de importanta majora pentru istoria recenta a Romaniei.

Biroul de Presa al […]

Vizita in Romania a scriitorului portughez Antonio Lobo Antunes a fost anulata, din cauza unor probleme de sanatate ale acestuia, anunta un comunicat al editurii Humanitas.

Scriitorul portughez Antonio Lobo Antunes, unul dintre cei mai importanti romancieri contemporani, urma sa faca o vizita in Romania saptamana viitoare […]