Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) situat in cladirea Parlamentului va fi fi inchis timp de doua saptamini inaintea si in timpul summit-ului NATO de la Bucuresti, iar majoritatea muzeelor nu vor putea fi vizitate intre 2 si 4 aprilie, informeaza NewsIn.

MNAC, situat in Palatul Parlamentului, unde vor avea loc lucrarile […]

Artistul roman Mircea Cantor, autorul teribilului video “Deeparture” (cel cu lupul si caprioara inchisi in aceeasi camera) expune, timp de doua luni de zile, incepind cu data de 2 aprilie, lucrarea “The Need for Uncertainty” la Modern Art Oxford, informeaza ICR Londra.

“Modul poetic in care Mircea Cantor utilizeaza […]

Dogu Perincek, liderul Partidului Laburist (nereprezentat in Parlamentul turc), Ilhan Selcuk, un jurnalist renumit in virsta de aproximativ 80 de ani, de la cotidianul Cumhuriyet, si Kemal Alemdaroglu, fostul rector al Universitatii din Istanbul, au fost plasati in arest la domiciliu la Ankara, astazi, in cadrul unui anchete in legatura […]
"Prioritatile de finantare pentru aceasta sesiune sint: incurajarea tinerilor creatori, promovarea creatiei literare contemporane, explorarea diferentelor si a diversitatii culturale, cultura nationala in context european, pastrarea identitatii nationale, valorificarea patrimoniului imaterial, arta pentru schimbarea sociala si schimbarea […]
Criticii de film Cristina Corciovescu, Mihai Chirilov si Andrei Cretulescu, regizorul si scenaristul Radu Muntean si jurnalistul Dragos Bucurenci fac parte din juriul care va alege cistigatorii Concursului national de scenarii 2008, organizat de HBO si Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc, informeaza NewsIn.

Inscrierile […]

UNKLE la B’Estfest

Dupa Roisin Murphy (fosta solista de la Moloko) si Cypress Hill, o a treia veste foarte buna pentru B’Estfest e trupa britanica electro UNKLE, informeaza NewsIn.

UNKLE va urca pe scena in prima zi a festivalui care se va desfasura la Romexpo, pe 4, 5, 6 si 11 iulie. Alte vesti interesante legate de B’Estfest ar mai fi: […]

Actorul britanic Paul Scofield, recompensat cu premiul Oscar in 1966, a murit la varsta de 86 de ani, a indicat, joi, agentul sau, citat de AFP.

Paul Scofield a debutat ca actor in 1940. El a fost recompensat cu un premiu Oscar […]

Regizorul francez va asista, pe 25 martie, la avanpremiera filmului sau "Un roman de duzina / Roman de gare"

„Ori de cite ori imi aleg un actor pentru un nou film, e ca si cum as incepe o relatie de amor cu acesta. Trebuie sa fiu indragostit de actorii mei”, declara celebrul regizor la premiera filmului sau (cel de-al […]

Institutul Cultural Roman (ICR) organizeaza marti, 25 martie, de la ora 18.00, cea de-a cincea editie a programului “Arte martiale”, cu titlul "De ce apar si de ce dispar galeriile de arta? ", la care vor participa galeristi si/sau curatori din Bucuresti si Cluj, informeaza institutul.

Dezbaterea va avea ca punct de pornire […]