Festivalul Shakespeare, care va avea loc la Bucuresti, intre 28 aprilie si 16 mai, si la Craiova, intre 1 si 9 mai, la care va participa si regizorul britanic Peter Brook, a obtinut de la Ministerul Culturii (MCC) o finantare de 780.000 de lei (din 1,2 milioane de lei solicitati), cea mai mare acordata in aceasta sesiune, anunta site-ul […]
Se aude piesa “American Boy” a cintaretei britanice de culoare Estelle care a reusit sa ajunga pe locul 1 in topurile din Marea Britanie, in mod “trist si bizar”, cum va scrie The Guardian in editia de azi, numai via New York.

Estelle isi lanseaza luni cel de-al doilea album “Shine” produs in America (featuring […]

Inregistrarea melodiei "Au clair de la lune", realizata de un inventator parizian in 1860, cu 17 ani inainte ca Thomas Edison sa inventeze fonograful, poate fi ascultata pe internet datorita unei echipe de cercetatori din California, SUA, informeaza New York Times in editia de ieri.

Francezul Edouard-Leon Scott de Martinville […]

Violonistul rus Maxim Vengerov va sustine doua concerte la Bucuresti pe 29 si 30 mai, in calitate de dirijor, impreuna cu Filarmonica "George Enescu" si va reveni in Romania pe 8 septembrie 2009, la Festivalul "George Enescu", a spus reprezentantul organizatorilor, Mihai Constantinescu, informeaza NewsIn.

Vengerov va dirija […]

Teribilul actor (regizor, scenarist, operator, one man show) Vincent Gallo, va juca rolul principal in noul film al lui Francis Ford Coppola, alaturi de Javier Bardem, premiat cu Oscar in 2008, pentru filmul fratilor Cohen, si de compatrioata sa, Maribel Verdu, informeaza AFP.

Filmul se chema “Tetro”, iar regizorul, in […]

Anca Parghel, una dintre cele mai bune voci de jazz din Romania, va cinta, simbata, 29 aprilie, de la ora 21, la Clubul „Akwarium” din Varsovia, in cadrul unui program initiat de Institutul Cultural Roman (ICR) („Primavara jazzului romanesc”), anunta institutul.

Ea va fi acompaniata de Marius Vernescu la pian, Ciprian […]

Lingvistul, criticul literar, politicianul si omul de televiziune George Pruteanu a murit in joi seara, in urma unui infarct miocardic, la virsta de 60 de ani, informeaza NewsIn.

Decesul a survenit la Spitalul "Sfintul Pantelimon" din Bucuresti, unde Pruteanu fusese internat in urma cu 48 de ore, deoarece acuza simptome de […]

Artistul roman Vlad Nanca si artistul polonez Janek Simon verniseaza, miine, la galeria poloneza Raster, expozitia "Remix" (curator: Lukasz Gorczyca), informeaza Institutului Cultural Roman (ICR) din Varsovia.

“Remix” este un experiment prin care fiecare artist reface citeva dintre lucrarile celuilalt.  Si cum […]

Filmul "Piratii din Caribe: la capatul lumii" a inregistrat cel mai mare numar de spectatori, 98.961, in cinematografele romanesti, in 2007, fiind urmat de "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" de Cristian Mungiu, care a fost vazut de 88.684 de persoane, potrivit Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Cinematografele din […]

Doua biblioteci de limba engleza, Folger Shakespeare din Washington si Bodleian din Oxford, intentioneaza sa digitalizeze si sa faca disponibile online toate cele 75 de volume ale lui William Shakespeare editate inainte de anul 1641, anunta Reuters.

Aceast demers se alatura initiatievei Bibliotecii Britanice care a facut […]