Poetii Traian T. Cosovei si Augustin Fratila, pictorul Sorin Dumitrescu si actorul Florin Zamfirescu, toti prieteni ai lui Nichita Stanescu, participa, lunea viitoare, la Muzeul National al Literaturii Romane, la o seara dedicata poetului care ar fi implinit pe 31 martie 75 de ani, informeaza NewsIn.

Evenimentul (inclus in […]

Institutul Francez din Bucuresti organizeaza in intervalul 17-19 aprilie o mini-stagiune de dans contemporan francez cu numele "2 timpi, 3 miscari" la Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB).

Coregraful Herman Diephuis, invitat in cadrul acestui proiect, cauta 10 voluntari pentru piesa "Dupa I.H". Acestia trebuie […]

Mona Vatamanu si Florin Tudor verniseaza joi, 27 martie, de la ora 19, expozitia “August” la galeria Andreiana Mihail. Curatorul Mihnea Mircan scrie despre expozitie urmatoarele:

Ieri seara, teatrul Odeon a gazduit Gala premiilor Radio Romania Cultural pe 2007. Cistigatorii celei de-a opta editii sint

Teatru: Andrei Serban, pentru spectacolul "Unchiul Vania" dupa Cehov, montat la Teatrul Maghiar din Cluj.


Film: Cristian Mungiu pentru “4,3,2”.


Poezie: […]

Editura Polirom si Fundatia Calea Victoriei lanseaza miine, 25 martie, de Bunavestire, de la ora 18.00, la Libraria Carturesti, volumul “Bufnita din darimaturi. Insomnii teologice in Romania postcomunista” de Mihail Neamtu.

Alaturi de autor, vor vorbi la lansare: Andrei Plesu, ieromonahul Iustin Marchis si istoricul Petre […]

Tribunalul Bucuresti a aminat pentru data de 21 aprilie procesul in care Valentin Ceausescu cere, in nume propriu si in calitate de mostenitor al fratelui sau, Nicu, ca instanta sa oblige Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) sa restituie toate bunurile confiscate in 1989 si nerestituite pina acum, in pofida deciziei penale din […]
"4 luni, 3 saptamini si 2 zile", de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la editia din 2008 a premiilor David di Donatello, echivalentul italian al premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film european", distinctii care vor fi decernate pe 18 aprilie, la Roma, informeaza variety.com.

In acceasi categorie cu filmul lui Mungiu […]

Regizorul Tudor Giurgiu a declarat intr-un interviu acordat, ieri, agentiei de stiri Mediafax ca, pentru noua strategie cinematografica si pentru reorganizarea Centrului National al Cinematografiei, este nevoie de vointa politica, care, in acest moment, nu exista, fiind canalizata "pe gasirea unor alesi locali, pe uninominal si mai […]
Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) situat in cladirea Parlamentului va fi fi inchis timp de doua saptamini inaintea si in timpul summit-ului NATO de la Bucuresti, iar majoritatea muzeelor nu vor putea fi vizitate intre 2 si 4 aprilie, informeaza NewsIn.

MNAC, situat in Palatul Parlamentului, unde vor avea loc lucrarile […]