Ambele editii ale TIFF-ului – si cea de la Cluj, si cea de la Sibiu – vor prezenta, miercuri, mai multe evenimente speciale, precum o proiectie maraton cu filmul "Satantango", cu durata de aproape opt ore, si un concert al Fanfarei Ciocarlia featuring Esma Redzepova.

Pe 6 iunie, la Cluj este Ziua filmului maghiar. De-a […]

Spectacolul "Angajare de clovn" (Old Clown wanted) de Matei Visniec este jucat marti, 5 iunie, la Teatrul National din Bucuresti (Sala Atelier), de actori ai Teatrului Trapdoor din Chicago. Este ultima reprezentatie din programul unui turneu al trupei americane in Romania si va avea loc in prezenta autorului.

Spectacolul, […]

In fata succesului filmului cu buget mic "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, care a castigat Palme d"Or la Cannes, cinematografia europeana ar trebui sa se intrebe care este situatia sa actuala si daca poate concura cu Hollywood, sau ce face Uniunea Europeana pentru industria sa cinematografica, comenteaza Parlamentul […]
Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, vorbeste intr-un interviu acordat MEDIAFAX despre cinematografie, problemele pe care le-a avut Cristian Mungiu cu Centrul National al Cinematografiei, dar si despre concursul de proiecte din acest an, pentru care s-au strans circa opt milioane euro. Ministrul spune ca este dezamagit […]

Mungiu la TIFF

Regizorul premiat la Cannes cu Palme d"Or pentru lungmetraj, Cristian Mungiu, a spus sambata ca este nevoie de surse alternative de finantare pentru filmele romanesti, pentru ca productiile sa nu mai depinda de finantarea de la stat si sa se inmulteasca.

Alexandra Maria Lara, vedeta a doua evenimente […]

La Congresul Eurofia (federatia internationala a actorilor), organizat pentru prima data la Bucuresti, s-a adoptat un pasaport international pentru artisti care le asigura sprijinul autoritatilor indiferent in ce tara europeana se afla, potrivit lui Cristian Sofron, reprezentantul Romaniei.

Sofron a spus pentru NewsIn ca sambata, […]

Actorul american Armand Assante s-a declarat mandru ca joaca in regia lui Cristian Nemescu in pelicula "california dreamin" (nesfarsit)”, la premiera careia au fost prezenti si cineastii Radu Muntean, Corneliu Porumboiu sau Catalin Mitulescu dar si vedete ca Loredana.

Primul lungmetraj al regizorului Cristian Nemescu, care […]

Regizorul Andrei Serban va incepe in luna iunie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, montarea spectacolului "Unchiul Vanea" de Cehov. El a declarat duminica, pentru ROMPRES, ca va fi o productie numai cu actorii acestui teatru si se va juca in limba maghiara.

Totodata, Andrei Serban a precizat ca nu a mai lucrat pana acum […]

Le Monde, 18.05.2007 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile": alegoria terorii comuniste romanesti

Grandoarea filmului lui Cristian Mungiu consta in a-si privi subiectul fara a clipi. Adica povestea unui avort clandestin in ultimii ani ai comunismului, in 1987, intr-o Romanie in care acest act, ilegal din 1966, a fost practicat in […]