UNITER a organizat, luni, 21 mai, o dezbatere pe tema premiilor pe care le acorda anual, in incercarea de a impiedica repetarea nenumaratelor contestatii si nemultumiri aparute la editia de anul acesta.

"Dorinta mea sincera a fost ca toti cei care au avut critici, atitudini dure fata de Gala Premiilor UNITER, de care sint […]

Piesa "E doar sfarsitul lumii", regizata de Radu Afrim pe textul "Juste la fin du monde" al dramaturgului francez Jean-Luc Lagarce, va avea premiera joi, 24 mai, la Teatrul Odeon din Bucuresti, in anul in care autorul si regizorul francez este omagiat in tari din intreaga lume.

"Am lucrat cam o luna si jumatate la acest spectacol", […]

"Teleenciclopedia", una dintre cele mai longevive emisiuni din Romania, difuzata de postul public de televiziune TVR 1, implineste luni 42 de ani de emisie.

Emisiunea "Teleenciclopedia" a avut prima transmisiune in data de 21 mai 1965. Ea si-a pastrat pana astazi formatul initial si prezinta documentare cu subiecte legate […]

» In aceasta saptamina, la Suplimentul de cultura cultura va fi Ovidiu Buta, cel mai cunoscut cronicar de moda din Romania.

» Internetul – teorie si practica. Ne intilnim cu Madalina Cocea, cronicar al noilor media la Suplimentul […]

Romania va participa la editia din acest an a Targului de Carte de la Varsovia, desfasurat in perioada 17 – 20 mai, cu un stand organizat de Institutul Cultural Roman (ICR), in cadrul caruia va fi lansat catalogul "Ce scriu romanii?" si care contine 35 de titluri publicate in ultimii ani in Romania.
Standul romanesc la cea […]
Spectacolul "mady-baby.edu", realizat de Gianina Carbunariu la Teatrul Foarte Mic, va participa la cea de-a treia editie a Festivalului Premieres (14-17 iunie), dedicat tinerilor regizori europeni, conform site-ului oficial al evenimentului.
Festivalul este organizat de Teatrul National din Strasbourg (TNS) si Le Maillon – […]
Actrita Ioana Bulca va primi premiul de excelenta, iar Irina Petrescu premiul pentru intreaga activitate, la cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), ce va avea loc la Cluj si Sibiu, la inceputul lunii iunie, informeaza organizatorii.
Irina Petrescu a debutat pe marele ecran in 1959 cu […]

Incepe! CANNES 60

My blueberry nights, primul lungmetraj in limba engleza al chinezului Wong Kar-wai, in care cantareata de jazz Norah Jones debuteaza ca actrita, deschide miercuri, 16 mai, Festivalul de film de la Cannes, care afiseaza un program variat la implinirea a 60 de editii.
Quentin Tarantino, Gus Van Sant, fratii Coen, Emir Kusturica, […]
Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) anunta organizarea, in perioada 8-12 iunie, la Neptun si Mangalia, a celei de-a VI-a editii a Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura".

Manifestarea se va desfasura cu concursul partenerilor traditionali ai USR: Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), Institutul Cultural […]

Graficianul roman Dan Perjovschi proiecteaza slide-uri cu desene despre Bucuresti, cu titlul "I love Bucharest", luni seara, pe zidurile muzeului Leopold din MQ (Museums Quartier) din capitala Austriei, in cadrul "Zilelor Bucurestiului la Viena".

Artistul este cunoscut pentru caricaturile politice si sociale pe care le deseneaza […]