Realitatea este ca inainte chiar de aparitia interviului in presa maghiara, donatia lui Spoerri se afla in depozitele noastre. Acest lucru s-a facut fara concursul sau ajutorul Ministerului Culturii. Lucrarea intitulata „Frunza verde-Sevilla” a fost expusa de noi in trei rinduri in expozitiile Preview, Artisti romani din diaspora si Depozit, intre anii 2003-2006, in salile Etaj 3 de la Teatrul National si apoi, dupa deschiderea MNAC, in salile din Palatul Parlamentului. Daca doamna Soare nu a putut vizita aceste expozitii la timpul potrivit, daca nu a avut acces la cronicile de specialitate, putea sa se informeze despre acest subiect printr-un simplu telefon (o asiguram ca acceptam si taxa inversa), evitind sa dezinformeze prin adaptarea unei adaptari ce continea un fals publicat in revista „Balkon”.
De succesul Muzeului de Arta Contemporana din Galati la Salonul de la Paris ne bucuram fara rezerve. Ar fi fost poate interesant ca autoarea sa plaseze mai exact rolul si importanta acestui salon in contextul artei contemporane. Sugeram redactiei sa il roage pe detinatorul simpaticei rubrici permanente de arte vizuale a „Suplimentului”, reputatul artist Matei Bejenaru, sa-si expuna punctul de vedere asupra acestui subiect.
Cu multumiri si admirativa solidaritate cu revista „Suplimentul de cultura”, „Tipul gras” – neidentificat nici de „Balkon”, nici de „Suplimentul de cultura”, care probabil se cheama Mihai Oroveanu
Precizare: Articolul publicat de „Suplimentul de cultura” in urma cu doua saptamini prezenta activitatea Muzeului galatean de Arta Vizuala, fost Muzeu de Arta Contemporana (denumire care a si facut din acesta un „fapt de presa”, nu neaparat activitatea sa). Nici vorba sa-si fi propus sa restabileasca adevaruri despre muzeul condus de domnul Oroveanu (caruia revista noastra i-a acordat spatii ample in ultimii doi ani). Fragmentul din interviul cu Daniel Spoerri l-am publicat ca ilustratie, si nu ca demonstratie. Sintem usor nedumeriti si dezamagiti de „rautatile” cuprinse in replica si il asiguram pe domnul Mihai Oroveanu ca simpatia noastra fata de domnia sa ramine constanta. (G.O.)