Pentru serbarea de pe 31 octombrie anul trecut, sefii muzeului au considerat de cuviinta sa ofere vizitatorilor ocazia de a-si face un selfie cu Jack si victimele acestuia (mai precis cu actorii care le joaca rolurile in atractiile institutiei). Reclama sustinea, mai mult, ca vizitatorii „vor avea ocazia de a experimenta crimele lui Jack prin ochii victimelor sale“. Au urmat, evident, scandal si manifestatii in strada, organizate mai ales de asociatiile feministe.
Dar controversele au insotit acest muzeu inca de la deschidere si asta dintr-un motiv mai mult decat rezonabil. Proiectul initial, sustinut de Mark Palmer- Edgecumbe, un fost sef de la Google, trebuia sa fie un loc consacrat „personalitatilor feminine din cartierul East End care au schimbat istoria“. Cateva luni mai tarziu, la deschidere, lumea s-a prins ca „programul“ initial al institutiei a fost deturnat si ca acesta a devenit un muzeu dedicat in intregime lui Jack Spintecatorul si crimelor acestuia, atragand fulgerele vecinilor muzeului si ale asociatiilor feministe.
Deja, mai multe proteste au avut loc in fata institutiei (in vreme ce vizitatorii isi fac selfie-uri cu Jack), arhitectul Andrew Waugh, care a lucrat la muzeu, a declarat ca „a fost pacalit“, iar Mark Palmer-Edgecumbe incearca sa se apere in fel si chip prin declaratiile sale in presa.