Poetilor craioveni prezenti li s-au adaugat prieteni actori, regizori, artisti plastici, ba chiar si critici literari sositi, de data asta, cu cele mai bune intentii. Timp de trei ore s-a recitat poezie de amor, s-au purtat discutii scinteietoare despre bigamia estetica a cuplului „erotism/ pornografie”, in special dupa ce actorul Dragos Maceseanu a recitat citeva poeme explozive din volumul Infernala Comedie. Autor – Emil Brumaru.
Prezent la turnirul poetic, regizorul Mircea Cornisteanu a tinut sa salute poetii participanti si sa-i incredinteze de sprijinul sau personal in derularea unor spectacole de poezie si muzica pe scena Teatrului National „Marin Sorescu”, al carui director este.
S-a baut si discutat ca intre barbati
Au recitat, pe rind, in ordinea importantei pe care si-o dau, Mihai Firica (inclusiv in engleza, ajutat de Ioan Lascu), Tiberiu Neacsu (fragmente dintr-un poem cu schelele la vedere), Ioan Lascu (preocupat de Adulter 1 si 2), Ion Maria (trei poeme pe nerasuflate), Mihai Ene (despre o misterioasa Cristina), Horia Dulvac (discret, a preferat sa apeleze la vocea subsemnatului), George Popescu (doua poeme scrise direct in italiana, la Rio de Janeiro!), Nicolae Coande (a pasat poemul sau Casanova in Craiova lui Mircea Cornisteanu, care l-a citit cu real talent actoricesc).
Din pacate, poetele Craiovei au avut cu toatele in acea zi deplasare in interes de serviciu, ceea ce i-a facut pe poeti sa banuiasca o adevarata conspiratie a amazoanelor literare. Astfel, s-a baut si discutat ca intre barbati. Au mai participat discretii Cornel Mihai si Corina Ungureanu (frate si sora, constructori ai revistei electronice „Pravalia culturala”), Marius Dobrin, seful revistei electronice „Pasager” (preocupat de PR si comunicare), Nicolae Marinescu, directorul revistei „Mozaicul”, Constantin M. Popa, redactor-sef al aceleiasi reviste (urma sa plece in Canada pentru sase luni si a dorit sa-si ia ramas-bun de la scriitorii olteni). Sculptorul Marcel Voinea, ca de obicei, a tacut in barba si a studiat cu atentie, ca un artist adevarat ce este, profilurile de bronz ale scriitorilor care se joaca de-a eternitatea.
S-a baut multa bere si s-a pus la cale un proiect ambitios: o antologie lirica bilingva sau chiar trilingva a celor mai exportabili poeti olteni. Vorba de duh a reuniunii i-a apartinut, chiar daca involuntar, poetului Mihai Firica: „poetii nu sint doar persoane fizice”. Si nici juridice, as adauga eu. Afara, in briza calduta a zilei, magnolia rosea la fiecare vers reusit…