Prezentat de savantii de la Muzeul de Istorie Naturala a universitatii Oxford, acest crevete originar din Pacific se foloseste de clestele supradimensionat pentru a vana: pocnind din el, creeaza o bula a carei implozie produce o unda sonora ce zapaceste prada si poate chiar ucide un peste mai mic. Aceasta particularitate „sonora“ i-a oferit cercetatorul Sammy de Grave, „nasul“ crevetelui, sa-i dea un nume special animalului. „Ascult Pink Floyd de la 14 ani, iar descrierea acestui crustaceu a fost ocazia cea mai buna de a aduce un omagiu formatiei mele preferate“, spune el. „De fapt, toti din echipa suntem fani Pink Floyd si asteptam o ocazie pentru a-i serba.“
Samy de Grave nu este la prima abatere: deja a dat unei alte specii de crevete numele de Elephantis jaggerai, un omagiu evident adus lui Mick Jagger de la Rolling Stones.
Desi este prima oara cand numele Pink Floyd este folosit de asemenea maniera, omagiile aduse de savanti culturii rock sunt nenumarate, spune „Oüi FM“.
Astfel, in 2012 un savant din New Mexico a dat unei noi specii de tarantule numele de Aphonopelma Davemustainei, de la numele lui Dave Mustaine, liderul trupei Megadeth.
Cu cativa ani inainte, fosila unei rame a fost botezata Kalloprion Kilmisteri, un omagiu adus legendarului Lemmy Kilmister de la Motörhead.
Nu numai rockul este o sursa de inspiratie pentru savanti, ci si alti eroi ai culturii populare, precum Harry Potter. Seria doamnei Rowling a inspirat pana acum numele unei noi specii de paianjen (Eriovixia gryffindori) si al unui dinozaur ce a trait acum 66 de milioane de ani (Dracorex hogwartsia).