E drept ca tata imi era in tot timpul acesta consultant stiintific si facea ca fiecare informatie de acolo sa-mi devina accesibila. Departe de a fi un semn de precocitate, fascinatia mea pentru Atlasul Botanic se datora in mare parte „Teleenciclopediei”. Si primele litere de tipar pe care le-am invatat au fost astea din genericul emisiunii. Pe linga faptul ca „Teleenciclopedia” este un nume lung, avea si generic pe masura. Foarte enervant iarna, cind ma plictiseam prin casa si voiam sa inceapa mai repede. Vara insa, imi convenea de minune. Aveam timp sa vin de prin curte, sa ma spal cit de cit si sa ma asez cumite in fata televizorului, inainte ca emisiunea sa inceapa.
Poate ca fara „Teleenciclopedia” nu as fi acum un fan al filmelor documentare si nici nu as fi trait boemia Sibiului in timpul Festivalului de Film Documentar Astrafilm. Nici nu m-as fi lovit de primul job din viata mea pe care nu l-am obtinut, cel de redactor la editia romaneasca a revistei „Geo Magazine”, unde mi s-a spus ca nu se cauta jurnalisti, ci geografi sau geologi.
Nu stiu daca acum as mai avea rabdare sa ma uit la „Teleencilopedia”, in general nu am rabdare sa ma uit la televizor, dar cel putin o data pe luna intru pe www.howstuffworks.com, unde ramin mai mult de o ora, probabil dintr-o dependenta subtila, creata in copilarie, pentru informatia stiintifica prezentata prietenos.