– La 40 de ani de la dispariție, Maria Callas va cânta din nou, pe 30 noiembrie, la Paris, în sala Pleyel.
Totul este posibil grație noilor tehnologii numerice, care o vor resuscita pe celebra artistă sub forma unei holograme. O orchestră simfonică de 60 de muzicieni va acompania spectacolul vedetei holografice.
– Viitorul film al lui Quentin Tarantino, inspirat de crimele clanului Manson, se va numi Once Upon a Time in Hollywood și va prezenta capitala americană a filmului la apogeul perioadei hippie. Două nume mari au fost anunțate deja în distribuție: Leonardo di Caprio și Brad Pitt.
– Academia Americană de Film ia în considerare ca, pe viitor, să introducă o nouă regulă, prin care se va interzice filmelor care candidează la premiile Oscar să o facă și la Emmy.
n Reputatul scenarist și dramaturg american David Mamet a anunțat că scrie o piesă despre Harvey Weinstein. „Fiecare societate trebuie să se confrunte cu demonul nestăpânit al propriei sexualități și caută diverse moduri de a îl înfrunta, dar nici unul nu funcționează foarte bine“, a comentat Mamet într-un interviu pentru „Chicago Tribune“.
– Englezii de la „The Telegraph“ au publicat o nouă listă a „celor mai bune o sută de romane din toate timpurile“, întocmită pe baza voturilor criticilor. Pe primele poziții în acest top s-au clasat, în ordine: 1. Middlemarch, de George Eliot; 2. Moby Dick, de Herman Melville; 3. Anna Karenina, de Lev Tolstoi; 4. Portretul unei doamne, de Henry James; 5. Inima întunericului, de Joseph Conrad; 6. În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust; 7. Jane Eyre, de Charlotte Brontë; 8. Disgrace, de J.M. Coetzee; 9. Doamna Dalloway, de Virginia Woolf; și 10. Don Quijote, de Miguel de Cervantes.
– A încetat din viață cineastul britanic Lewis Gilbert, care a realizat trei adaptări după romanele lui Ian Fleming: You Only Live Twice (1967), The Spy Who Loved Me (1977) și Moonraker (1979).
– Găsit ca prin miracol în depozitele Luvrului, tabloul Nymphéas, reflets de Saule (1916-1919) de Monet a fost restituit proprietarului său japonez, după ce a fost considerat dispărut vreme de decenii.
– Celebrul Colț Alb, eroul romanului lui Jack London, revine pe marile ecrane sub forma unui film de animație 3D, o coproducție internațională realizată de Alexandre Espigares, laureat al unui Oscar pentru scurtmetrajul Mr. Hublot, în 2014. Romanul lui London a mai fost ecranizat de șapte ori, ultima versiune cinematografică, datând din 1991, îl are pe Ethan Hawke în rolul principal.