– Scott Walker, cântăreț american și fondator al grupului The Walker Brothers în anii ’60, a murit la vârsta de 76 de ani. Walker, cu o carieră de decenii la activ, este considerat unul
dintre cei mai influenți muzicieni rock ai secolului trecut și a fost unul dintre idolii și mentorii muzicali ai lui David Bowie sau Radiohead.
– Portretul lui Dora Maar, un tablou realizat de Picasso în 1938 și furat în urmă cu 20 de ani din Franța, a fost recuperat de expertul olandez Arthur Brand, considerat un adevărat „Indiana Jones al lumii artelor plastice“. Tabloul este estimat astăzi la suma de 25 de milioane de euro.
– Scandalul care zguduie în ultima vreme industria K-pop din Coreea de Sud (după două afaceri de abuz sexual și corupție care au dus la inculparea vedetelor Seungri și Jung Joon-young) a atras intervenția președintelui țării. Președintele Moon Jae-in a cerut implicarea rapidă în anchete a Ministerului Justiției și a Ministerului Securității Naționale.
– Actorii egipteni Amr Waked și Khaled Abol Naga au primit interdicție de a mai juca în țara natală după ce au denunțat în fața Congresului american președinția lui Abdel Fattah el-Sissi, acuzată de încălcarea drepturilor omului. Cei doi actori au fost acuzați de „înaltă trădare contra națiunii și poporului egiptean“. Condamnarea lor survine după cea a scriitorului Alaa el-Aswany, acuzat și el de „insulte la adresa președintelui, a forțelor armate și a instituțiilor judiciare“.
– Bestsellerul 12 Reguli de viață al psihologului Jordan Peterson a fost repus în vânzare în Noua Zeelandă după ce, săptămâna trecută, lanțul de librării Whitcoulls a scandalizat prin decizia de a opri vânzarea volumului, ca urmare a atentatului de la Christchursch. Fanii lui Peterson au criticat online decizia lanțului de librării, arătând că volumul lui Peterson a fost interzis fără motiv, în vreme ce Mein Kampf poate fi achiziționat fără probleme.
– Experții britanici care restaurau tabloul Madonna cu rodie, considerat până acum doar o imitație a unei picturi de Botticelli, au descoperit că lucrarea este chiar un original realizat în studioul faimosului maestru renascentist.
– Reputatul regizor german Werner Herzog se transformă în actor pentru a juca rolul negativ în serialul Star Wars: The Mandalorian pe care îl pregătește Jon Favreau (Iron Man) pentru Disney. Într-un interviu pentru Indiewire, Herzog a declarat că începe să îi placă din ce în ce mai mult să fie actor în seriale și filme pe care nu le realizează. Autorul lui Aguirre a mai jucat (în rol negativ) alături de Tom Cruise în primul film din seria Jack Reacher.
– La Recherche este numele unui serial TV care se inspiră din uriașa operă a lui Marcel Proust În căutarea timpului pierdut. Regizat de Guillaume Galliene, serialul va fi o adaptare liberă a operei proustiene, ce va fi transplantată într-o perioadă „mai modernă“ și într-un ton „mai autobiografic“.
– HBO va oferi fanilor un documentar de două ore despre serialul Urzeala tronurilor. Documen- tarul, numit The Last Watch, va fi difuzat după terminarea ultimului sezon al serialului, al optulea, și va oferi o nouă incursiune „amuzantă și emoționantă“ în culisele unei serii devenită fenomen mondial.
– Foști membri ai Bisericii Scientologice dezvăluie faptul că, în sânul acestei secte, actorul Tom Cruise este „considerat o zeitate“, „al doilea după liderul David Miscavige și un salvator al lumii libere“ și că membrii de rând ai cultului sunt sfătuiți să vizioneze de mai multe ori filmele actorului. De asemenea, membrii Bisericii Scientologice ar fi îndemnați să cumpere zeci de bilete la noile producții în care joacă Tom Cruise, pentru a crește cota acestuia la box-office.