Ellen Feldman, Jane Asher sau Maeve Haran sint nume care, de ani buni, vind milioane de exemplare in intreaga lume, scriitoare prezente constant in topurile internationale de bestselleruri. Noul proiect editorial debuteaza cu cinci romane: Dragoste si matematica de Sheila O’Flanagan, Iubirea secreta a Annei Frank de Ellen Feldman, Toata lumea pierde de Jane Asher, Tot ce-si doreste ea de Maeve Haran si Visatoarele de Alexandra Ares.
Pe viitor, intentionam sa va oferim, anual, peste zece noi titluri in colectia ROMANCE, pe care speram ca le veti astepta cu interes.
Sheila O’Flanagan – Dragoste si matematica
Traducere de Ileana Grama
Darcey si Nieve sint doua tinere care traiesc la New York si impart totul: haine, carti, parfumuri, chiar si baietii cu care ies. Darcey are aptitudini neobisnuite pentru matematica si limbi straine. Nieve are simt pentru afaceri si stie foarte clar ce vrea de la viata. Atunci cind Nieve ii rapeste singurul lucru pe care nu este dispusa sa-l imparta – primul barbat pe care il iubeste –, Darcey resimte dubla tradare ca pe o adevarata catastrofa. Incapabila sa accepte lovitura, paraseste New York-ul si se muta in Irlanda. Dupa zece ani, Nieve face o tentativa de reconciliere: se casatoreste si, in acest moment atit de important, vrea sa-si aiba din nou aproape vechea prietena. Numai ca barbatul ales nu e altul decit prima iubire a lui Darcey.
Ellen Feldman – Iubirea secreta a Annei Frank
Traducere de Stefania Tarcomnicu
O continuare absolut tulburatoare a celebrei povesti a Annei Frank.
Peter van Pels este un adolescent evreu care, in timpul razboiului, se muta la Amsterdam din pricina persecutiei naziste. Aici, familia sa intra in legatura cu cea a Annei Frank. Vor petrece impreuna mai bine de doi ani ascunsi intr-un pod, pina la arestarea lor. Desi documentele istorice atesta faptul ca toti locuitorii anexei secrete, cu exceptia lui Otto Frank, tatal Annei, si-au pierdut viata in lagarele de exterminare, Ellen Feldman isi imagineaza posibilul destin al lui Peter, care, evadat din lagar, ajunge in America, unde incepe o noua viata, construindu-si o alta identitate. Cu toate acestea, umbrele trecutului nu intirzie sa-l ajunga din urma.
Jane Asher – Toata lumea pierde
Traducere de Catalina Necula
Jane Asher este fosta logodnica a lui Paul McCartney si muza lui de-a lungul anilor ’60.
Judy si Charlie – doi oameni inteligenti, cultivati, casatoriti de peste douazeci de ani si avind doi copii adolescenti – se confrunta cu o criza conjugala ce le aduce familia in pragul destramarii. Charlie, aflat la virsta de mijloc, se indragosteste de Stacey, o casiera supraponderala de la supermarketul din colt. Este o dragoste ciudata, aproape patologic de puternica, atragind dupa sine consecinte imprevizibile, de o gravitate extrema, chiar la limita verosimilului. Insa stilul autoarei este de o precizie psihologica remarcabila, astfel incit drama personajelor, dificultatile lor, obsesiile si deciziile inexplicabile pe care ajung sa le ia par desprinse din viata.
Maeve Haran – Tot ce-si doreste ea
Traducere de Mihaela Doaga
La treizeci si patru de ani, Francesca Tayler, redactorul-sef al celui mai vechi si mai prestigios ziar din Woodbury, pare o femeie realizata, cu o viata tumultuoasa, pe care o imparte intre munca, familie si prieteni. Insa, ca majoritatea eroinelor lui Maeve Haran, are sentimentul ca viata ei nu este implinita fara un copil. Descoperind ca a ramas insarcinata, Francesca se vede pusa in fata unei dileme cu atit mai dificile cu cit timpul o preseaza sa ia o hotarire: care dintre cei doi barbati din viata ei este cel mai potrivit pentru rolul de tata – cel cu care e pe cale sa se casatoreasca sau cel de care se indragosteste in cel mai nepotrivit moment cu putinta? Tot ce-si doreste ea ne dezvaluie personalitatea complexa a femeii moderne, pentru care maternitatea atirna la fel de greu in balanta ca o cariera stralucita.
Alexandra Ares – Visatoarele
Traducere de Larisa Copaceanu
O perspectiva romaneasca asupra „Visului American”, dincolo de ideologii, partizanate sau filosofii. O carte despre renuntare si regasire.
Kitty Roman emigreaza in America, tara in care a visat sa-si faca o cariera ca actrita. Dupa sapte ani petrecuti la New York, isi da seama ca „Visul American” este doar o mare iluzie. Dezamagita, hotaraste sa se intoarca acasa. Dupa ce isi da demisia si isi cumpara biletul de avion, se imprieteneste la o petrecere cu o artista de culoare, care o invita la un tirg anual de arta in Los Angeles. Nevrind sa paraseasca America fara sa vada Coasta de Vest, Kitty accepta si, in aceasta calatorie, intilneste barbatul la care a visat toata viata. Insa, desi este fascinat de Kitty, de frumusetea, inteligenta si candoarea ei, Matthew nu se arata dispus sa renunte la comoditatea relatiei lui de la distanta ca sa ramina cu ea.