Probabil, dinsii vor sa confirme acea vorba care spune ca, pe masura ce inaintezi in virsta, orizontul ti se restringe pina-ntr-un punct. Iar acela devine PUNCTUL TAU DE VEDERE!
Epigonul clujean al lui Orwell a mai tinut s-arunce-n reporteri cu ideea ca decizia Curtii Constitutionale este „o comanda politica”. Acuma, stau si ma-ntreb: ce fel de stire este asta? Pozitiva, pentru ca l-am simtit pe Gheorghe Funar usor ofticat? Negativa, deoarece dinsul a anuntat ca „sfirsitul nu-i aici”? Sau este, pur si simplu, o stire hazlie?
2. Televiziunea generalista Ring TV, detinuta de societatea Confort Media SRL Bucuresti, ai carei actionari sint Ionut Negoita (35%) si Albert Manolache (65%), a primit marti licenta audiovizuala din partea Consiliului National al Audiovizualului. Ionut Negoita a precizat ca nu vizeaza o audienta „cu orice pret” si ca scopul acestei televiziuni este „de a forma un segment pentru respectiva televiziune”. Nu stiu ce anume, dar ceva ma face sa rid la auzul atributelor „generalist” si „segment”, sau al sintagmei „audienta cu orice pret”. „Generalist” e, intr-un fel, si cotidianul gratuit lansat in aprilie de aceiasi patroni. Cum altfel putem cataloga decit ca informatii de interes public stiri de genul: „S-a descoperit melodia care ajuta sinii sa creasca” sau „Elena Basescu a lipsit de la onomastica socrului”? Sincer, ma asteptam ca „mogulii” in cauza sa revolutioneze audiovizualul, lansind, dupa tabloidul moca din Bucuresti, si prima televiziune „gratuita”.
3. Mass-media se afla in topul increderii acordate de cetatenii Romaniei institutiilor nationale, adunind un total de 70 de procente, iar la polul opus romanii au incredere cel mai putin in Parlament (24%), Justitie (26%) si Politie (36%), potrivit datelor celui mai recent Eurobarometru. Nu vreau sa par cirtitor de profesie, dar o asemenea informatie nu lanseaza nimic nou si zguduitor. E logic ca romanii sa aiba incredere in presa: in acea presa care ii calca pe nervi pe-actorii din prima stire pentru ca nu se ocupa doar de chestiuni „pozitive” (pentru ca asta ii e menirea, parca…); totodata, in acea „presa” de „investigatii”, din care aflam unde si-au petrecut concediul divele SH ale capitalei si care sint ultimele descoperiri ale misteriosului si exhaustivului „grup de cercetatori britanici”; nu in ultimul rind, in televiziunile care le propun o adevarata orgie informationala, ghidata dupa Sfinta Sesime a exclusivitatilor – cine a participat la ultima editie „Te pui cu blondele?”, ce a mai zis nou Adi Minune?, cind au loc eliminari din casa „Nora pentru mama”?, unde se muta emisiunea lui Teo?, cum s-a imbracat azi Daniela Gyorfi la „Happy Hour”? si de ce nu se dau telenovele in locul stirilor de la ora 19.00?