Ignorat
Romancierul polonez Andrzej Sapkowski, creatorul popularei seriei de romane The Witcher, a declarat recent că, atunci când s-au pornit să adapteze seria, cei de la Netflix nici n-au vrut să îi asculte părerile asupra acestei adaptări. „La urma urmei e și normal. Cine e și tipul ăsta, ce știe el, e doar un scriitor“, a comentat ironic Sapkowski. Serialul The Witcher a fost acuzat de mulți admiratori ai cărților că a schimbat foarte mult din conținutul acestora. Herny Cavill, interpretul rolului principal și mare fan al romanelor lui Sapkowski și al popularului joc video bazat pe acestea, a părăsit și el distribuția, deranjat de aceste „diferențe creative“.
Scump
Primul din cele două manuscrise ale romanului Diable au corps de Raymond Raduguet s-a vândut la casa de licitație Christie pentru suma de 352.000 de euro. Romanul, a cărui publicare a provocat un scandal serios la vremea respectivă, în 1923, cu șase luni înainte de moartea timpurie a autorului, a mai fost scos la vânzare, fără succes, în 2015. Acest manuscris prezintă o primă versiune a cărții, scrisă pe 13 caiete de școlar de către Radiguet în 1921 și conține multe pasaje care nu au apărut în versiunea finală.
Léonard, orfan
Scenarist, desenator și descoperitor de talente, belgianul Bob de Groot, unul dintre marile nume ale benzii desenate europene, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani. Bob de Groot este cunoscut, alături de desenatorul Turk, de generații de cititori ai revistei „Pif Gadget“ drept unul dintre părinții lui Léonard, versiune parodică de mare succes a genialului Leonardo Da Vinci. Dar de Groot, care a debutat la vârsta de 21 de ani, este de asemenea autorul, tot în complicitate cu Turk, a altor două serii de benzi desenate extrem de populare, Robin Dubois, parodie după Robin Hood, și Clifton, bandă desenată umoristică de aventuri polițiste, realizată încă din 1961 pentru revista „Tintin“.