Personalul de la bucatarie tragea cu ochiul la minune (un copil care maninca singur seara, intr-un restaurant destul de scump din New York), clientii isi dadeau coate, bucatarul-sef Casella (care avea sa spuna mai tirziu despre David ca e ca „un violonist excelent al carui talent nu vine din experienta“) a venit la masa baiatului ca sa faca putina conversatie. Asa a aflat ca David vrea sa fie critic gastronomic cind o sa fie mare si ca noteaza restaurantele la care a fost pe o scara de la 1 la 25, la capitolele mincare, decor, servire. Casella a devenit mare fan al baiatului dupa ce i-a citit citeva din cronici, o doamna i-a dat cartea de vizita, mama a sunat doamna a doua zi permitindu-i unui jurnalist de la „New York Times“ sa scrie despre fiul ei. Dupa ce articolul a aparut, a inceput si isteria. Paramount Pictures au cumparat drepturile de a adapta povestea din articol (parerea lui David: „Nu poate sa fie un film numai cu fapte. Vor fi nevoiti sa adauge si ceva actiune“.), toata lumea (inclusiv Tim Zagat, creatorul „evaluarii Zagat“ a restaurantelor si proprietarul faimoaselor ghiduri Zagat) a fost fermecata de simpaticul pusti si de frazele lui bine scrise („sosul de anghinare terorizeaza totusi escobarul“).
Toata lumea in afara de Eric Ripert, mare bucatar la restaurantul Le Bernardin, sceptic la ideea unui copil-critic-minune. Revista „GQ“ i-a propus lui David sa mearga intr-o zi la Le Bernardin si sa scrie o cronica.
Dupa un meniu copios, concluzia lui a fost: „Mi-am dat seama cu o stringere de inima cit de mult doare sa fii hipnotizat de un bucatar care te uraste“. Daca as fi in locul celor de la Paramount, l-as lasa pe David sa-si joace propriul rol, l-as urmari in citeva din restaurantele lui preferate, la scoala, la meciurile de tenis si de fotbal (e mare sportiv), as face ca punctul culminant sa fie confruntarea dintre o sorppressata di polpo si putin vin de Toscana, as apropia camera nepermis de mult de figura lui de 12 ani si l-as asculta spunind: „Oricum, sa stiti ca mama gateste mai bine ca toate restaurantele din lume“.