De aceea, Enticlopedia incepe toamna cu niste retete pregatite de mintea savanta si smechera a lui Jacques Drillon, responsabil de cronicile de muzica clasica si cuvintele incrucisate de la “Nouvel Obs”, lingvist si stilistician, fan Glenn Gould si Bach, traducator al lui Shakespeare si autorul unui volum zglobiu, aparut anul acesta si intitulat foarte la obiect Six erotiques plus un (primit de autoare de la cel mai drag extremist de centru de pe fata pamintului). Printre nuvelele erotice se strecoara retete pe care va sugerez sa le pregatiti acasa, pe intuneric, cu muzica in surdina si stiti dvs. mai departe. Transcriu mai jos preferata mea si astept pina saptamina viitoare fotografii cu dovada din bucatarie: “Ou-ochi. Reteta: Pentru doua persoane.
Luati doua oua extraproaspete. Dupa ce ati uns cu unt fundul unei tigai, spargeti in ea cele doua oua la o distanta maricica unul de celalalt (albusurile de-abia daca trebuie sa se atinga). Presarati din abundenta peste albusuri cianura de potasiu (KCN, cel putin 100 mg pe fiecare ou) si prajiti la foc mic. Dupa ce ouale sint gata, asezati-le cu prudenta pe un platou de argint. Chemati-va partenerul. Stati unul linga altul, aplecati-va deasupra oualor, priviti imaginea din fiecare galbenus si recitati impreuna, rar surmeaza o strofa din Moartea amantilor a lui Baudelaire, cu luminile lor care-or sa se oglindeasca «Dans nos deux esprits, ces miroirs jumeaux»t. Degustati-l fiecare pe al vostru.
Sfat: Cianura are un gust de migdale care se potriveste de minune cu ouale. Dupa preferinte, se poate mari doza. Aceasta reteta are un singur defect: nu poate fi realizata decit o singura data in viata. Deci alegeti-va partenerul cu grija”. Va dorim pofta buna!