Moartea iubitei lui Mick Jagger, L’Wren Scott, a perturbat saptamana aceasta programul „muzical“ al celebrei formatii britanice dupa ce membrii Stones au fost siliti sa anuleze concertele din Australia. Pe de alta parte, aceasta tragica sinucidere nu a facut decat sa readuca in prim-plan o anume reputatie „fatala“ a starului Mick Jagger.
In Australia, in 1969, iubita de atunci a cantaretului, Marianne Faithfull, incerca sa se sinucida. In acelasi an, fatal aproape pentru Rolling Stones, fondatorul si chitaristul formatiei, Brian Jones, era descoperit lipsit de viata in propria-i piscina, la cateva saptamani dupa ce parasise formatia.
Imaginea lui Jagger a capatat nuante satanice dupa lansarea melodiei Sympathy for the Devil (inspirata de romanul Maestrul si Margareta al lui Bulgakov). In acelasi an, 1969, Rolling Stones, absenti de la marele festival de la Woodstock, au hotarat sa isi incheie triumfal turneul american cu un concert gratuit, pe 6 decembrie, la Altamont, in California. La sfatul „colegilor“ de la Grateful Dead, managementul formatiei a apelat la membrii gastii Hell’s Angels pentru a asigura securitatea concertului. In timpul acestuia, unul dintre cei de la Hell’s Angels l-a injunghiat pe un fan in varsta de 18 ani, Meredith Hunter.
Socati de evenimente, cei de la Stones n-au mai dat concerte vreme de trei ani. Au continuat sa inregistreze intr-un climat de „totala decandenta“, marcata mai ales de dependenta de heorina a lui Keith Richards. Abia dupa zece ani, cei de la Rolling Stones au reusit sa se „normalizeze“, dar n-au scapat niciodata complet de aura lor malefica.