Aniversarea de 75 de ani a celui mai tradus scriitor roman in strainatate, Norman Manea, a avut loc in Statele Unite ale Americii, in Manhattan, la Bard Graduate Center, timp de doua zile (27 si 28 iunie). Evenimentul “Norman Manea: A Celebration” a fost organizat de Institutul Cultural Roman din New York (ICRNY) si Bard College […]
Un roman recent, de debut, numit Poker, il defineste pe Henry Miller in termeni apropiati de cei ai lui Nietzsche, atunci cind vorbeste de “facatorii de valuri”. Eliminind ironia nietzscheana, expresia are puterea de a descrie rolul romancierului, capabil sa inlocuiasca realitatea cu fictiunea, sa amageasca sau chiar sa minta.

In […]

Dupa ce au participat din plin la efortul de razboi, supereroii (cum ar fi Captain America, in curind pe marile ecrane) au inceput sa cam oboseasca publicul american. Era de aur a comics-ului tragea spre final, dar industria creata la inceputul secolului XX era in plin avint.

Revistele se vindeau in tiraje ametitoare, iar […]

— Dragul meu, mai sint saisprezece saptamini si tot nu am gasit un nume.

— Ei, ce sa-ti spun, de asta nu mai poti tu dormi noaptea. Mai bine te-ai duce la un medic mai bun. Ce inseamna asta, la trei luni si ceva sa nu vada sexul copilului. Ba ca e surubel, ba ca-i boaba de cafea, da’ banii stie sa-i ceara.

— […]