Radu Gabrea a lansat din 5 pina in 11 septembrie, la Medias, un festival de film. Ce loc isi poate gasi Medias Central European Film Festival (MECEFF) pe harta unei tari unde festivalurile de film au aparut mai nou in orice colt, inclusiv la Chitila?

La ora la care scriu acest text, festivalul e de-abia la jumatate si n-am […]

Ce am auzit de la altii, primul volum al Amintirilor publicate de istoricul Radu Rosetti in 1922, este una dintre cartile de memorii cele mai consistente, bine scrise si placute cititorului despre secolul al XIX-lea. Dar meritul lor este inca mai mare decit acela de a fi o carte bine scrisa.

Secolul pe care ele il […]

Te voi rapi la noapte! este ultima aparitie semnata Stelian Turlea, un autor care continua sa ne spuna povesti din lumea femeilor. Si sint povesti pe care nu le poti lasa neterminate, ba chiar unele se vor a fi si recitite.

Stelian Turlea pare a fi genul de autor pe gustul tuturor. Scrie curat, clar, corect, fara […]

Cum la cel mai apropiat multiplex ruleaza cea de a cincea parte din saga Final Destination (in 3D), iar ProVideo profita sa scoata in format Blu-ray primele trei filme din serie, cred ca numai bine ne putem opri putin asupra acestei francize horror cu cert succes in ultimii ani.

Iata ce trebuie sa stiti daca n-ati […]

Interior. Zi. O sala uriasa. Nu i se disting peretii laterali, din cauza ca e scaldata in lumina care intra prin geamurile imense, aflate in partea superioara. In mijlocul salii se afla un birou foarte mare. OmI sta asezat la birou si lucreaza. Suprafata biroului e un imens ecran digital, pe care OmI isi plimba miinile incoace si-ncolo. […]