90.000 de vizitatori, cu circa 12% mai multi fata de editia precedenta, au adus anul acesta la cea de-a VII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest vinzari cu 15% mai mari, informeaza Asociatia Editorilor din Romania (AER), organizatorul evenimentului.

Organizata in perioada 30 mai – 3 iunie la Complexul […]

Ca sa trec direct la subiect, interpretarea pe care o dau eu romanului lui Radu Mares nu are nimic de-a face cu efectul Doppler sau, mai corect spus, am incercat sa citesc altceva sub aceasta deghizare a misterului sub aparenta stiintifico-metaforica. Pentru ca, nu-i asa?, adevarata stiinta a folosit intotdeauna aparentele celei popularizate.

Un […]

Cea mai recenta carte a lui Philip Ó Ceallaigh este primul sau roman, dupa cele doua culegeri de proza scurta care l-au impus drept unul din cei mai valorosi scriitori irlandezi ai momentului.

Este si prima carte a expatului traitor in Romania in care actiunea se deruleaza eminamente in aceasta tara, mai precis in Bucuresti, […]

Nu e de mirare ca studiourile Disney au incercat multa vreme sa puna mina pe Muppets – in planul divertismentului pentru copii de toate virstele, Jim Henson a realizat la fel de mult cu marionetele sale pe cit batrinul Walt cu animatia.

Henson si-a inventat celebrele papusi (termenul de “muppet” provenind din […]

— Avem o reclamatie de la dumneavoastra.

— Asa este, da, poftiti, va rog! Nu va descaltati, stati, numai putin, sa inchid catelul. Asa. Nu musca, dar face scandal, ca inca nu s-a intors sotia de la serviciu si nu l-a scos nimeni la pipi.

— Unde aveti problema, la sufragerie?

— Da, aici, pe dreapta. […]

Nu sint foarte sigura cui ii pun eu aici intrebari: scriitorului, bloggerului, jurnalistului, profesorului universitar. Cam multe identitati pentru o singura persoana. Sau, dimpotriva, trebuie demontat odata si odata mitul scriitorului roman care trebuie sa-si vada de scrisul sau si, preferabil, atit?!

Eu nu cred […]