Daca saptamina trecuta anuntam o singura premiera romaneasca cu data certa, intre timp s-au facut opt. Multe filme pentru trei luni, ceea ce i-a facut pe unii regizori, ca Florin Piersic Jr., sa-si amine premiera (cu Killing Time) pentru la anul.

Dupa dealuri

 

Cel […]

Li s-a spus de nenumarate ori celor din cultura ca sint niste asistati sociali. Ca vor bani de la stat ca sa-si traiasca boema. Ca s-au obisnuit sa stea cu mina intinsa. Ofensiva Guvernului Ponta de a taia orice ban care s-ar putea indrepta spre sectorul cultural este acum insa fara precedent. In sfirsit, s-a gasit un premier care […]
Bine ati revenit in lumea brutala a lui Joyce Carol Oates. Dupa Violul, Mindra fecioara si Apa neagra, romane recente si relativ mici ca intindere, Editura Polirom publica acum unul dintre romanele timpurii ale autoarei, mai precis pe cel de-al doilea, aparut initial in 1967.

Depasind cinci sute de pagini […]

Doar cei care nu au calcat deloc prin cinematografe in ultimele luni nu stiu ca, macar din punctul de vedere al Hollywood-ului, traim in plina era a supereroilor. Vara lui 2012 a consfintit acest apogeu al eroilor de comics, dupa ce vara anului trecut a fost din nou dominata de uriase productii dedicate eroilor cu superputeri.

Astfel, […]

“Daca fascinatia muzicienilor pentru Luna nu dateaza de la misiunea Apollo 11, multi sint cei care au cintat aceasta misiune si pe comandantul ei”, se scrie intr-un un articol publicat de Slate.fr imediat dupa mediatizatul deces al primului pamintean care a pasit pe suprafata selenara, americanul Neil Armstrong.

Slate […]