Maurice Nadeau, creatorul revistei „La Quinzaine Littéraire“ si cel care a descoperit autori precum Beckett, Perec sau Houellebecq, a incetat din viata duminica, la virsta de 102 ani.

Scriitor si editor, Nadeau a semnat in paginile unor publicatii foarte cunoscute, precum „Combat“, „L’Observateur“, […]

Intr-un interviu pentru „The Telegraph“, Ian Anderson, liderul legendarei trupe Jethro Tull, a explicat cum a ajuns sa cinte la instrumentul care l-a facut celebru.

Anderson a pus mina pe flaut, spune el, in 1966. Pe vremea aceea, era chitarist intr-o formatie de blues (care avea sa devina apoi Jethro Tull), dar, cind […]

Se numeste Zahra si a fost inventata de ziaristul iranian Amir Soltani si desenatorul Khalil (acum in exil in SUA). Este o mama disperata, dar curajoasa care isi cauta fiul disparut in tulburarile ce au urmat realegerii ca presedinte a lui Mahmud Ahmadinejad.

„Am vazut aceasta mama pe YouTube. Era trista si suparata“, […]

Descopar recent pe incapatorul si atoateingaduitorul Facebook o pagina din multele dedicate copilariei comuniste: „Nostalgia copilariei noastre din Epoca de Aur“. N-o pot privi decit cu bunavointa, caci nu mi-e strain dorul dupa anii pierduti ai virstei aceleia – virsta de aur pentru orice om normal din orice epoca istorica.

Aceasta […]

Acum trei ani, cind AC/DC concerta la noi, editurile au primit impulsul necesar publicarii a doua carti despre trupa. Un lucru extrem de firesc, pe care, totusi, am neglijat sa-l salut, evitind sa comentez macar un titlu. Voiam sa ocolesc posibila acuzatie de oportunism comercial. Greseam, desigur.

Sa fii pe faza nu inseamna […]

Dupa ce treci de punctul de control al biletului, in foaier dai direct in catafalcul pe care e asezat un sicriu inchis, cu multe coroane si jerbe in jur. „Incepe bine“, iti zici! E, de fapt, un teaser cu rost de semn teatral pe care-l decriptezi un pic mai tirziu, pe la jumatatea spectacolului Solitaritate realizat […]
S-ar putea sa ne petrecem cea mai mare parte din viata neavind nici cea mai mica idee pe ce lume sintem. In confuzie, aproximare, neintelegere, suprainterpretare, gafa, fabulatie, proiectie (as fi in stare s-o tin asa pina poimiine). Resursele noastre interioare de-a ne lasa dusi de nas sint infinite.

Ma gindesc, de pilda, […]