Iulia Rugina s-a aruncat cu capul inainte atunci cind a acceptat sa debuteze in lungmetraj cu Love Building. Filmul trebuia sa fie initial scurtmetrajul de absolvire a scolii Actoriedefilm.ro (scoala initiata si condusa de Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol), dar s-a umflat ca mamaliga si toata lumea s-a ambalat […]
In mod neasteptat, Visatorul, mini-roman format dintr-o serie de povestiri interrelationate si aparut in original cu destul de mult timp in urma, vede lumina tiparului poliromian inaintea celui mai recent roman al lui McEwan, Nume de cod: Bombonel (Sweet Tooth), publicat in 2012 si anuntat de ceva timp pe site-ul […]
Nirvana, scrie „MTV.com“, n-a dorit niciodata sa ajunga cea mai mare formatie din lume; pur si simplu, asa a fost sa fie. Dar, in 1993, membrii trupei credeau ca au gasit un mod de a remedia aceasta stare de fapt, si anume sa scoata pe piata discul In Utero.

La aniversarea a douazeci de ani de la aparitia acestui […]

O ancheta realizata recent de cotidianul „The Guardian“ a dovedit ca hotelurile pariziene se folosesc „din greu“ de marile opere ale lui Proust, Rimbaud sau Verlaine pentru a impulsiona turismul.

Aceasta tendinta a hotelurilor „belles-lettres“ care serbeaza cultura literara franceza si chiar pe cea a […]

In autobiografia sa, As Luck Would Have It, cunoscutul actor britanic Derek Jacobi a dezvaluit faptul ca in 1991 atit el, cit si Daniel Day-Lewis au fost cit pe ce sa „sufle“ rolul lui Hannibal Lecter de sub nasul lui Sir Anthony Hopkins.

„Am fost unul dintre cei trei finalisti“, scrie Jacobi. „Regizorul […]

Anul acesta, serialul SF britanic Doctor Who aniverseaza 50 de ani de existenta, postul producator, BBC, urmind sa serbeze aceasta performanta cu 20 de ore de emisiuni la TV si radio si un episod special al seriei.

Acest episod, intitulat „The Day of the Doctor“, va fi difuzat pe 23 noiembrie si va reuni mai […]