In 29 iunie 2009, ziua lui de nastere, Alex. Leo Serban isi invita toti prietenii la Institutul Francez unde ii cinstea cu Jacques Tati. Era ultima mare chermeza inainte de anuntata plecare la Buenos Aires pe care nimeni nu o intelegea. Pe urma lucrurile au inceput sa se lege.

Eram la ultimul Cannes impreuna, in 2009, cand  […]

Cumplit exercitiu de autocontrol sa scrii despre cartea cuiva care a ajuns sa te enerveze! Sugubina lui Mircea Diaconu este un exemplu. Pentru ca, hai sa fim cinstiti, nu este intotdeauna simplu sa separi opera de persoana autorului. Fie, putem incerca de dragul operei!

Pana nu demult, nu l-a stiut mai nimeni de […]

„Suplimentul de cultura“ publica in avanpremiera un fragment din volumul Non credo, oro de Petru Dumitriu, care va aparea in curand in colectia „Ego-grafii“ a Editurii Polirom, in traducerea Ruxandrei Diana Dragolea si cu prefete semnate de Ion Vartic si Marta Petreu.

– Fragment –

 

Avertisment […]

B. Traven, e clar, este un nume de imprumut. Scriitor de limba germana, a scris in Mexic, a publicat in Elvetia si este cel mai placut pseudonim din literatura secolului XX. Prima lucrare, Das Totenschiff (tradusa in Romania drept Vasul mortilor, povestea unui marinar american), a aparut in conditii deosebite. De […]