Din cate imi amintesc, nametii de la finalul anilor ’80 nu erau mai mari decat cei de acum. Zapada rezista totusi mai multa vreme, nu era pe episoade ca astazi, asa incat ne bucuram chiar si saptamani intregi de datul cu sania din dealul unde se afla casa bunicilor.

Joaca era condimentata mereu de aceleasi doua competitii: […]

Nimeni nu-l cunostea pe domnul care umbla cu sulurile de afise la subsuoara si cu galeata de aracet diluat. El isi vedea de treaba lui.

De marketing, am putea spune. Se oprea in dreptul fiecarui stalp si lipea cate un afis. Daca i se parea oportun, punea cate unul si pe cate un zid care parea mai expus traficului pietonal. […]

In toamna anului 2006 calatoresc la Madrid in scopul de a relata de la fata locului meciul de fotbal dintre indragitele echipe Real (din localitate) si Steaua Bucuresti. Poate ca va amintiti partida cu pricina, indeosebi gratie tontogolului lui Banel Nicolita, un autogol de antologie, de poveste, de speriat nepotii bunicilor […]
Toata viata am intrat in conflict cu oamenii care nu suporta o ironie, o gluma pe seama lor sau a anumitor lucruri pe care ei le decreteaza de la sine putere „cu-asa-ceva-nu-se-glumeste“.

Sunt multi, foarte-foarte multi, peste tot in jur, in tara, in toata lumea. Poti sa-i si asezi pe tipologii. Zic si eu la intamplare.

 

Profa […]

Inainte de Anul Nou vad pe un site jurnalistic un titlu naucitor de stupid. Stupiditatea lui, altfel simpatica, pornea de la un cuvant-cheie, tarat aiurea in limba romana. Scria acolo ceva despre „rezolutiile de Anul Nou“. E usor de banuit ca rezolutiile astea pentru anul care vine nu sunt cele cu care se ocupa legislatorii, […]
Anul 2014 a inceput dezastruos pentru mine, fiindca mi-am pierdut mama adoptiva, adica omul care, de la 13 ani ai mei, a avut grija de un copil orfan (la drept vorbind, de doi), l-a format si l-a modelat, cu o generozitate pe care o intalnesti numai in romanele englezesti.

Dupa moartea Doinei Cristea, ca sa nu o iau razna, […]

Dupa ce am vazut noul film al lui Rob Marshall in proiectie de presa cu doua saptamani inainte de Craciun, distribuitorul ne-a anuntat la iesirea din sala ca avem embargo sa scriem/vorbim despre el pana in 25 decembrie, data premierei mondiale (la noi filmul a intrat in 2 ianuarie).

Pentru cine stia muzicalul lui Stephen […]

„Sigur ca a fost un act condamnabil, dar si ei si-au cerut-o“, „Nu zic ca aprob terorismul, dar acest gen de umor nu ar trebui sa existe in societatea contemporana“ sau „Pai da, libertate de expresie, dar sa nu lezezi sensibilitatea religioasa a altuia“ – am tot citit astfel de fraze de cand s-a intamplat atacul de la […]