Alberto Manguel este un adevarat mag-povestitor, un iubitor al cartilor care a facut din tema cititului un nucleu luminos, un centru care continua sa genereze volume de eseuri, unul mai atragator decat altul. Eruditia lui calda, lipsita de morga, afabilitatea stilului si generozitatea intelectuala ne sunt cunoscute, pana acum, prin […]
Luna iulie e chiar varful sezonului concediilor, asa ca ne-am gandit ca v-ar prinde bine cateva recomandari de carti de luat cu voi in vacanta, chiar daca plecati la mare, la munte, in excursii prin tara sau prin lume. Nu de alta, dar vacantele sunt mai faine cu carti in rucsac, iar momentele de liniste sunt mai pline in compania […]
Onorati membri, astazi vom analiza calitatea stiintifica a tezei de doctorat a domnului Gabriel Dumitras.

Este de datoria noastra, mai ales in lumina recentelor evenimente, sa ne asiguram ca lucrarea este temeinic si corect argumentata. Tocmai de aceea v-am adus astazi la aceasta ferma zootehnica.

 

Dupa […]

A visat sa devina viitorul John Steinbeck, dar s-a facut ziarist si a ajuns celebru prevazand felul in care tehnologia digitala va transforma lumea.

Cu o singura carte, numita Socul viitorului si aparuta in 1970, a devenit un fel de guru al lumii post-industriale si a dus in mainstream profesia de futurolog.

 

A […]