(Continuare din numarul trecut)

— "que tor-pe es el vue-lo del Al-ba-troz en tierra.../ Des-cansa en paz Charles", silabisi Nora Aron, cu grija, ba chiar cu o anume pietate (de ordin, mai curind, incantatoriu), peste umarul profesorului lor.

Carmen, care stia o bruma de spaniola de la telenovelele in stil latino, […]
(Continuare din numarul trecut)

— Dupa aceasta digresiune, sa recunoastem: cam stupida, nu credeti, fetelor, ca ar fi cazul sa fim oleaca mai seriosi?

— Sau mai serioase, spuse Nora, accentuind, de vreme ce noi sintem doua, iar dumneavoastra unul singur. Sintem, vreau sa zic, majoritare.

— Cind […]

(Continuare din numarul trecut)

Profesorul Vasile, schimbind tonul, incepu sa li se confeseze, destainuindu-le ca, la Paris, in cimitirul Montparnasse, avusese revelatia gloriei (sem-pi-ter-ne!) a lui Charles Baudelaire.

— Inchipuiti-va ca mai primeste, si azi, mesaje, "ex-voto"-uri, din partea unor cititori […]
(Continuare din numarul trecut)

Era un fum sa-l tai cu baioneta.

Profesorul Vasile Elisav gusta metaforele militare, ca si (a contre coeur?) Baudelaire, vitregul fiu al generalului Aupick:

— "Ceux-la dont les desirs ont la forme de nues,/ Et qui revent ainsi qu’un conscrit le canon...", se trezi […]
(Continuare din numarul trecut)

Era o zi geroasa, de februarie, orele 11 dimineata: se auzea, pe strada, zapada scirtiind, ostila, sub talpa trecatorilor putini. Nora Aron, ca si Vasile Elisav, locuiau la primul etaj, de ani de zile, dar parca n-auzisera nicicind zapada cu atita claritate si nu fara un vag frison dezagreabil, […]
Pe linga palindromica Nora Aron, domnisoara Carmen Carpen era o paronimica banala, fie si daca nu lipsita intru totul de o anume expresivitate. Profesorul Vasile Elisav hotari sa-i faca, in sfirsit, o vizita celei dintii, intr-o duminica geroasa de februarie.

Intr-o duminica geroasa de februarie, profesorul Vasile Elisav […]