Actiunea are ca scop stringerea de fonduri, iar donatiile pot fi depuse in urnele special amenajate in Piata Unirii, sau in contul IBAN RO03BRDE360SV06150453600 – AJUTOR SINISTRATI 2010.
In caz de conditii meteo nefavorabile, evenimentul se va desfasura in Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” cu incepere de la ora 20.30, iar spectatorii din Piata Unirii vor fi condusi de catre organizatori la Teatru. Intrarea este libera.
Cea de-a patra premiera de scena mare a stagiunii 2008/2009 a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara, intitulata Amor omnia, este rezultatul muncii artistilor bulgari Peter Pashov si Zheni Pashova.
Amor omnia este o productie cu totul si cu totul speciala: un spectacol non-verbal si metaforic, in care tema perpetua a iubirii apare in diferite ipostaze, povestea bazindu-se pe relatia om-mediu. Bogata in jocuri de umbre si lumini, reprezentatia pune accentul pe limbajul vizual. Structura asemanatoare unui studiu muzical este alcatuita din mai multe scene scurte, care au la baza miscarea, reliefind potentialul trupului de a comunica. Prin acest spectacol, actorii vor incerca sa descopere toate fatetele iubirii, demonstrind ca pentru a transmite mesajul si emotia acestui sentiment nu exista bariere lingvistice.
Lumea vizuala magica a spectacolului este intregita de muzica lui Cári Tibor, aceasta fiind deseori interpretata de actori. In consecinta, Amor omnia este rezultatul unei veritabile munci in echipa, fiind combinatia armonioasa a diferitelor mijloace si limbaje stilistice, imbinate cu acea bogatie sentimentala si senzuala care defineste iubirea si relatiile felurite dintre femei si barbati.
Zheni si Peter Pashov sint profesori asociati ai Academiei Nationale de Teatru si Film din Sofia, iar Peter Pashov este si managerul artistic al Teatrului de Papusi Atelie 313 din capitala Bulgariei. Au lucrat deja impreuna in numeroase tari, cum ar fi Croatia, Serbia, Ungaria si Statele Unite, iar acum regizeaza pentru prima data in Romania. Speram insa ca aceasta prima punere in scena sa reprezinte doar inceputul unei colaborari fructoase intre teatrele bulgare si cele din tara. Peter Pashov este unul dintre liderii generatiei mai tinere de regizori, care au contribuit la descoperirea noilor forme si tipuri de papusi. Dezvoltindu-si un limbaj teatral particular, isi exprima viziunile atit prin folosirea papusilor si marionetelor, cit si cu ajutorul corpului uman pus in relatie cu diferite obiecte si efecte scenice. Lucrind de 10-15 ani in aceeasi directie, si avind posibilitatea de a experimenta cu studentii lor, sotii Pashov au ajuns sa inventeze o noua metoda: teatrul sarac, vizual. Inseamna ca au nevoie de putine instrumente si mijloace de decor, iar cele folosite sint in special cele naturale, cum ar fi apa, nisipul si focul. De regula, inaintea inceperii repetitiilor, sotii Pashov obisnuiesc sa sustina un workshop de doua saptamini, insa in cazul actorilor teatrului maghiar citeva zile au fost de ajuns pentru pregatire.
La spectacol participa: Kiss Attila, Kocsárdi Levente, László Pecka Péter, Lorincz Rita, Magyari Etelka, Molnos András Csaba, Szilágyi Ágota, Tar Mónika, Tankó Erika, Nagy Sándor, Páll Anikó Katalin si Vass Richárd, respectiv Molnár Róbert, actor al Teatrului din Novi Sad.