Joi, 11 octombrie, la ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45) din București, Andrei Dósa va citi fragmente din primul său roman, Ierbar, apărut de curând la Editura Polirom, disponibil și în ediție digitală.
Invitați, alături de autor: Svetlana Cârstean, Vasile Leac
Moderatoare: Nona Rapotan
Luni, 15 octombrie, începînd cu ora 18:00, la Librăria Humanitas Brașov (Piața Sfatului 16), Andrei Dósa va fi invitatul CenaKLUbului Tiuk (nr. 108), alături de Ioan Șerbu și Adrian Lăcătuș.
Moderatorul ediției: Mihail Vakulovski
Oscilând între rutină și senzațiile induse de experiențele narcotice, un grup de prieteni navighează printr-un spațiu urban populat de figuri grotești, blazate sau aflate pe marginea prăpastiei. O vizită de lucru la o fermă de flori din Hawaii, o experiență virtuală aproape mistică, lumea necunoscută a bătrânilor de la un azil sau o ședință de storytelling alimentată de stimulente mentale chimice sunt doar câteva dintre punctele de intersecție ale personajelor. Efervescentă, surprinzătoare, halucinantă, Ierbar spune povestea căutării trăirilor intense și, odată acestea găsite, a nevoii de a le împărtăși cu cineva.
„Regizorul, pe post de dealer-mecena. Scriitorul, Hackerul, Filosoful și… Gabi, o femeie – consumatori. Ei sunt Craii de Curtea-Veche, narcomanii începutului de secol. Andrei Dósa i-a prins ca într-un acordeon și ne împărtășește în Ierbar condensarea și dilatarea nu neapărat a unor povești, ci a percepției acestor personaje cu care de multe ori ne intersectăm. Contează și povestea, dar mai ales modul în care e spusă. Un roman despre consumarea visurilor, despre ratare, despre spălarea machiajului într-o băltoacă de la ieșirea din club.“ (Alexandru Vakulovski)
Andrei Dósa s-a născut în 1985, la Brașov. A publicat volumele de poezie Când va veni ceea ce este desăvârșit (Editura Tracus Arte, 2011), American Experience (Editura Cartea Românească, 2013), Nada (Editura Pandora M, 2015) și Adevăratul băiat de aur (Casa de Editură Max Blecher, 2017). A tradus mai multe cărți din engleză şi maghiară. În anul 2017 a fost unul dintre cei zece scriitori incluși în programul New European Voices, coordonat de platforma Literature Across Frontiers. În prezent, este redactor al revistei „Poesis International“.