Proiectul „Apa zilei/apa noptii“ extinde seria elementelor incepute de Claudia Mandi in timpul stagiului ca bursiera „Vasile Parvan“ la Accademia di Romania din Roma.
Traditia reprezentarii elementelor a existat din Renastere cu alegoriile apei, aerului, focului, pamantului. Dincolo de dimensiunea sa fizica, apa are o multitudine de valori simbolice si filosofice profunde, ce au trezit interesul artistei. „Poetica Apei“ este tema proiectului artistei ca bursiera „Nicolae Iorga“ la Venetia, o cercetare vizuala ce se situeaza intre influentele antice romane si baroce intr-un singur loc: Italia.
Claudia Mandi a absolvit in 1997 Facultatea de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara, specializarea Pictura. In perioada 2004-2006 a absolvit cursurile de master „Surse si resurse ale imaginii in pictura contemporana“ la aceeasi universitate. In 2011 obtinea a doua specializare in Istoria si Teoria Artei la Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest din Timisoara, cu lucrarea de licenta Iluzionismul spatial al plafoanelor baroce romane. In perioada 2012-2014 a beneficiat de bursa „Vasile Parvan“ la Accademia di Romania la Roma. Din 2006 activeaza ca muzeograf la Muzeul de Arta din Timisoara si apoi la Muzeul de Arta din Craiova. Acum este bursiera „Nicolae Iorga“ la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia. De-a lungul anilor a avut 21 de expozitii personale, participand la numeroase simpozioane internationale (Italia, Franta, Egipt, Ungaria, Romania). Cele mai importante expozitii personale sunt Teatro di Marcello, Roma (2015); Accademia di Romania din Roma, Italia (2014); Muzeul de Etnografie Palau – Sardinia (2010); „Il Denaro“ (Ziar financiar) – Napoli, Italia (2010); Teatro dei Dioscuri din complexul Palatului Quirinale – Roma, Italia (2009); Galeria Marani – Roma, Italia (2007); Galeria Creuse Artistique – Gueret, Franta. Din 1998 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si membru ICOM (Consiliul International al Muzeelor).
Expozitia organizata de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va putea fi vizitata pana pe 30 ianuarie 2017 in Mica Galerie a Institutului din Cannaregio 2212 – 30121 Venetia. Intrarea este libera.