Expresivitatea corporala este un mijloc de comunicare nativa pe care cu totii il folosim. In teatru ca si in dans, stapanirea si folosirea corpului este indispensabila. Pentru a stapani corpul si imaginea pe care o transmitem trebuie sa-l antrenam si sa il conectam cu gandirea si imaginatia noastra.
Diversele tehnici si curente de teatru corporal si gestual au ca scop crearea unui limbaj capabil sa exprime emotiile, starile si gandurile celui ce il foloseste. Un astfel de limbaj este mima. Atunci cand vrem sa exprimam rapid si eficient o informatie recurgem deseori la mima. In teatru si dans, expresia limbajului de mima se traduce printr-o pantomima. Tehnica de mima sau limbajul de mima se pot invata si stapani intr-una interval relativ scurt deoarece se bazeaza pe limbajul corporal universal.
Avantajele unui atelier de teatru corporal:
Invatand sa ne controlam corpul vom invata sa ne controlam si emotiile si astfel vom putea fi mai siguri pe noi si mai relaxati. Aceste avantaje sunt atuuri importante pentru un actor, orator sau pentru oricine vrea sa se exprime liber in orice situatie.
Pentru a invata si progresa in acest sens, jocurile si improvizatia vor predomina, iar lor li se vor alatura diferite tehnici de relaxare a corpului, de intarire si coordonare a muschilor, cat si notiuni de dans si chiar procedee inspirate din artele martiale.
In functie de determinarea fiecaruia si exigenta pe care o avem, vom putea stapani tehnica de mima descriptiva (adica sa putem reproduce cu ajutorul corpului orice obiect sau pesonaj) si mai departe vom putea realiza scene in care miza va fi sa exprimam emotiile si starile pe care le dorim totodata creand un decor imaginar si inteligibil pentru toti.
Testimonial: „Am participat si la alte ateliere de acest gen sustinute de alti actori, insa, lectorul are un atuu, deoarece, pe langa partea de exercitii, discuta despre fiecare participant in parte si tine discursuri detaliate si bine concepute despre ideile si jocurile pe care le-a propus la acest atelier.” (A.T.)
Detalii atelier:
Tip: Practic
Numar maxim persoane: 15
Lector: Alexandru Pribeagu
Data incepere: 1 Octombrie 2015
Ora curs: 19.00
Numar ateliere: 5
Frecventa saptamanal: joi (o intalnire dureaza 2h)
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 250 ron (5 intalniri) Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari) 225 ron (5 intalniri)
Loc: fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et.1; Bucuresti
* imagine din filmul Philadelphia story